Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владимир Путин и Доналд Тръмп се срещат в България! Вижте уникалния БЪЛГАРСКИ повод за срещата! Истината ще ви ИЗУМИ!

Българският президент Румен Радев непрекъснато поставя на изпитание търпението на Вашингтон и Брюксел със своята твърдо изявена позиция, че санкциите срещу Русия трябва час по-скоро да паднат, защото вредят най-вече на страните от ЕС.

Напоследък, обаче, нашият президент се отличи и със своите умения да балансира между двете Велики сили. И също както руският президент Владимир Путин, който много пъти е заявявал, че се ръководи единствено от интересите на своята страна, Румен Радев неотклонно пази българския интерес във всяко свое действие.

Всички знаем, че преди няколко дни Румен Радев, спокойно и без излишна помпозност, изпълни волята на целия български народ и покани руският президент Владимир Путин на тържествата догодина по повод 140 годишнината от Освобождението на България от Османско владичество.

Както заяви вчера самият Радев, на 3 март догодина той е поканил и президента Доналд Тръмп. Нека си спомним, че когато Румен Радев бе избран за президент на България, той получи поздравления и от Владимир Путин, и от Доналд Тръмп.

И ако поканата към американския президент е по-скоро протоколна, то поканата към руския президент напълно отговаря на повода, заради който Владимир Путин е поканен в България.

Въпреки това, можем да кажем, че една евентуална визита на американския президент в България във връзка с предстоящата 140 годишнина, има своите исторически основания. Те се крият в делото на неуморния американски журналист и ярък застъпник на българската кауза Макгахан, който ОТКРИ България за хората от Европа и САЩ.

Следователно в този контекст и в контекста на събитията по света, които все повече напрягат отношенията между двете суперсили Русия и САЩ, можем с голяма доза сигурност да твърдим, че една евентуална среща между двамата президенти, която да се състои в България по повод събитие, което обединява в исторически план Русия и Съединените щати, е много вероятна.

Такава среща е и много нужна, не само на двамата президенти Владимир Путин и Доналд Тръмп, които не крият своите симпатии един към друг. Такава среща е необходима и на техните държави. Както и на целия свят.

Ето защо ще отбележим, че нашият президент Румен Радев проявява не просто своите качества на балансьор като кани президентите на двете велики държави. С този свой жест президентът Радев се опитва да съдейства на велика Русия и на велика Америка да се разберат и да нормализират отношенията си.

Представяте ли си какво голямо предимство за България ще бъде, ако усилията на българския президент Румен Радев се увенчаят с успех?

Разбира се, това което ви представихме до сега е оптимистичният вариант. Понеже не бива да забравяме, че САЩ се управляват не само от Доналд Тръмп. Знаем, че в основата на провежданата агресивна политика на САЩ при всички президенти, стоят мощният военно-промишлен комплекс, транснационалните корпорации и големите банкстери.

Именно те оказват неспиращ натиск върху дейността на Доналд Тръмп, включително и с подготвяния му импийчмънт. Така че, колкото и куриозно да звучи, Владимир Путин със своята антиглобалистка нагласа, е естествен съюзник на Доналд Тръмп, който пък е представител не на глобалния, а на националния американски капитал.

Въпрос на време е да разберем кой в САЩ ще победи в яростната битка между глобалистките чудовища и традиционните общочовешки ценности. Истината, обаче е, че който и да се бори срещу глобализма и неолиберализма в САЩ, той няма да може да победи без помощта на Владимир Путин – човекът, който пръв поведе света на бой срещу неолибералната жажда на щатските войнолюбци за световна хегемония.

Така че срещата между двамата в България е напълно логична. Остава да разберем дали наистина ще се осъществи.

Автор Иво Македонски Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!