Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полша: Няма да коленичим пред Брюксел! Макрон: Някои страни решават да изоставят принципи на ЕС, обръщат гръб на Европа и имат циничен подход към съюза, който им дава пари, без да уважават неговите ценности

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

Френският президент Еманюел Макрон предизвика силно раздразнение в Полша и Унгария, като заяви, че "някои европейски лидери" са извършили "двойна измяна". Макрон твърди това в интервю за 8 европейски вестника.

"Те решават да изоставят принципи на ЕС, обръщат гръб на Европа и имат циничен подход към съюза, който им дава пари, без да уважават неговите ценности. Европа не е супермаркет. Европа е споделена съдба."

Френският президент не спомена конкретна страна или лидер в изказването си, заявявайки, че това "не е само дебат между Изтока и Запада". Той обаче казва тези думи малко, след като отправи критики към европейската миграционна система: "Сегашната система възлага цялата цена само върху някои членки и няма да е в състояние да се справи със следващите миграционни вълни".

От своя страна, говорителят на полския президент Кшиштоф Лапински заяви, че фактът, че Полша получава средства от европейските фондове не я прави длъжна да коленичи пред Брюксел и да приема толкова бежанци, колкото и диктува съюзът. На срещата на върха на ЕС в Брюксел Виктор Орбан заяви, че дебютът на Макрон не е бил "особено обнадеждаващ". Орбан каза още, че Макрон е нов на срещите на върха на ЕС: "Ще го видим, ще го опознаем".

http://19min.bg/news/8/90214.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!