Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Логиката победи - президентът Радев покани Путин за честванията на Освобождението

След дълги години наложена под чужд диктат и изпълнявана от послушни елити стагнация в отношенията ни с Русия идва време България отново да формира сама активна и суверенна външна политика

Проф. Светлана Шаренкова

Държавният глава Румен Радев отправи покана до руския президент Владимир Путин да посети нашата страна за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението ни. Това е най-естествената дипломатическа стъпка, при това нужна и очаквана.

След дълги години наложена под чужд диктат и изпълнявана от послушни елити стагнация в отношенията ни с Русия идва време България отново да формира сама активна и суверенна външна политика. Ние можем да празнуваме националните си празници според своята традиция, с гости, които ние решим да поканим!

Тази визита отразява едновременно историческата справедливост, народната воля и необходимостта от нов импулс в българо-руските отношения.

Посещението на Владимир Путин у нас ще е естествената кулминация на юбилея на нашата възродена държавност. Ще бъде и дипломатически удар в десетката – България има амбицията да е мост на Европейския съюз към страни – фактор в съвременния многополюсен свят, с които имаме традиционни отношения.

А Русия е именно такава страна – заради нашите специални отношения, скрепени от обща история, вяра и духовност. За това посещението на Путин е важно и в контекста на предстоящото българско председателство на Европейския съюз ще е в полза на българския национален интерес. Въпрос на кураж и стратегическо мислене на управляващите е да използват тази възможност.

Президентът Радев го направи, на ход за свои инициативи във връзка с честванията са премиерът, правителството, парламентарните лидери.

Със сигурност грантовите русофоби ще впрегнат и сили, и средства, за да провалят празника, но няма да успеят! Защото България ще чества своето Освобождение, което идва с края на Руско-турската война, а не някаква друга или различна причина!

Руският народ и руската държава са вдъхновителите на тази война, те са носителите на славянската и православната солидарност и саможертва, станали основата на българската свобода, независимост и суверенитет.

Руският държавен лидер е естественият гост на България и българското общество ще го приветства горещо!

http://epicenter.bg/article/Logikata-pobedi---prezidentat-Radev-pokani-Putin-za-chestvaniyata-na-Osvobozhdenieto-/130397/11/33

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!