Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Декларация на Атлантическия съвет: Владимир Путин няма нито работа, нито празник в България

Снимка БТА

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

ВЛАДИМИР ПУТИН НЯМА НИТО РАБОТА, НИТО ПРАЗНИК В БЪЛГАРИЯ НА 3 МАРТ 2018 ГОДИНА
ДЕКЛАРАЦИЯ
на Управителния Съвет на Атлантическия съвет на България

Управителният съвет на Атлантическия съвет на България (АСБ) с безпокойство следи информациите за намерението на българския президент Румен Радев да покани през следващата година в България, във връзка с националия празник 3 март, президента на Руската федерация Владимир Путин.

АСБ напомня, че 2018 година е годината на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. В този период българските държавни институции трябва да реализират активна политика за изпълнение на задачите и целите по продължаване на процеса на евроинтеграция в региона на Югоизточна Европа. Руската федерация е противник на разширяването на НАТО и на Европейския съюз с нови страни в тази част на Европа. Тя осъществява недопустима намеса във вътрешните работи на редица страни от региона с цел да бъдат трайно дестабилизирани и отклонени от пътя им на евроатлантическа интеграция. Стана публично достояние информацията за действия в тази посока на руски разузнавателни служби в Република Черна гора и Република Македония. Буди недоумение липсата на адекватна реакция от българските власти на информацията, че центърът на руската подривна дейност срещу държавите от нашия регион се намира в България. Същевременно Русия предприе рязко увеличаване на своя Черноморски военен флот и недопустимо разшири военното си присъствие в Черноморския регион. Това превръща тази държава в реална заплаха за националната ни сигурност, както и за сигурността на югоизточния фланг на НАТО и Европейския съюз. Отправянето на покана в този момент към президента на Русия за визита у нас ще разколебае доверието в България като надежден и сигурен евроатлантически партньор и съюзник.
Снимка БТА

АСБ обръща внимание, че руският президент Владимир Путин е отговорен за осъществената агресия срещу независима Украйна през 2014 година, за анексирането на украинска територия, за продължаващата подкрепа за проруски сепаратисти в тази държава, както и за неизпълнение на Минските договорености. Тези действия на Русия бяха осъдени с Резолюция № 68/262 на Общото събрание на ООН. Европейският съюз, САЩ, Канада и много други държави, наложиха серия от ограничителни мерки, известни още като санкции, срещу Русия. Няма данни за промяна на руската политика, а това носи риск нашата страна, точно в периода, когато председателства Съвета на ЕС, да бъде въвлечена съзнателно в руския сценарий предвиждащ „благодарност към „освободителите” чрез отправяне на призив от българска територия за „освобождение от санкциите”. Това би уронило престижа на българската държава като достоен член на ЕС и НАТО.

АСБ отчита, че в Русия расте недоволството от корумпираното управление на страната. Доказателство са масовите граждански протести осъществени през месеците март и юни. Бруталните действия на властите срещу мирните демонстранти показаха, че Кремъл пренася политиката си на агресия, проявявана досега срещу чужди държави и народи, срещу самият руски народ. Затова и съвместното„празнуване”в такъв период заедно с руския президент няма да бъде добър знак за приятелство и солидарност с руския народ.

АСБ констатира, че никоя европейска държава не одобрява водената от президента на Русия Владимир Путин външна политика. Особено остра е реакцията срещу руската хибридна война. Осъдени бяха категорично опитите за намеса на Русия във вътрешните политически процеси на редица европейски и не само европейски, държави. По време на последните президентски и парламентарни избори у наснаблюдавахме рязко активизиране на проруската, антиевропейска и антинатовска, пропаганда, както и опити за влияние върху политическия избор на българските граждани.

АСБ подчертава, че българските политици и държавници нямат историческото, политическото и моралното право да игнорират изложените факти и обстоятелства. Те трябва да знаят, че българската благодарност към Русия е изразена многократно и особено след Първата световна война, когато царство България приема близо 35 000 руски бежанци прогонени от болшевишкия режим на Съветска Русия. България им осигурява подслон и финансова подкрепа. Между тях са и преки наследници на генералите, офицерите и воините воювали на българска територия през руско-турската война от 1877-1878 г. Същевременно България е издигнала стотици паметници на признателност за тяхната саможертва в цялата страна. Но на фона на тази еднозначно демонстрирана благодарност българите не могат да забравят, че през 1944 година СССР окупира нашата страна и с подкрепата на обявената със закон за престъпна организация Българската комунистическа партия, наложи у нас тоталитарната комунистическа система. За това си деяние руската страна и до днес не е поднесла извинение на народа на България.

АСБ припомня, че руският президент Владимир Путин е изразявал неведнъж съжаление за разпадането на Съветския съюз. А това е събитие, което донесе свобода на много приятелски нам народи и държави, то охрабри техния път към членство в НАТО и ЕС. Тази позиция на Владимир Путин е неприемлива за България.

АСБ очаква президентът, парламентът и правителството на Република България да настояват пред Руската федерация като „правоприемник” на СССР да поднесе официално извинение за окупацията на страната ни и наложеният със сила престъпен комунистически режим.

АСБ посочва, че на 24 май тази година руският президент Владимир Путин съзнателно и тенденциозно провокира и обиди българския народ като de facto отрече историческата ни роля за създаването на старобългарската писменост и за осъщественото велико дело на християнизация на други земи и народи.

АСБ уточнява, че никоя държава не превръща своя национален празник в междунационален, не дели с друга държава своя най-представителен ден.

АСБ преценява, че отправянето на покана към руския президент Владимир Путин за присъствие у нас на 3 март 2018 година е недалновиден, късоглед политически ход със силен антибългарски, антиевропейски и антинатовски заряд. Не благодарност и признателност към загиналите във военната кампания преди 140 години ще изрази една такава визита, а по-скоро цели да демонстрира обвързаността на част от българския политически елит с днешната политика на Кремъл.

АСБ предлага на президента, парламента и правителството на България да обсъдят възможността вместо покана към руския президент Владимир Путин да бъдат поканени на посещение в България на 3 март 2018 година наследници на руски, украински, финландски, румънски, полски воини, които са оставили костите си на българска земя през руско-турската война от 1877-1878 година.

АСБ е категоричен: руският президент Владимир Путин няма нито работа, нито празник в България на 3 март 2018 година.

УС на Атлантическия съвет на България

(Доц.д-р Антоний Гълъбов – съпредседател, Димитрин Вичев – съпредседател, доц.д-р Александър Йорданов, Атанас Славов, Георги Мишев, гл.ас. Георги Цветков, проф.д-р Евелина Келбечева, доц.д-р Методи Андреев, доц. д-р Момчил Дойчев, д-р Олена Коцева, ген.-майор о.р. Съби Събев)

(Редакцията News Front НЕ споделя идеите на декларацията, само информира читателите си за дълбините на падението на част от българския т.нар. «eлит»)

News Front 

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистите са хората на Запада

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!