Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Не съм богат, парите не носят щастие

Ковчегът няма джобове, никой не взема парите си на оня свят, изповядва държавният глава

Руският президент Путин отрече да притежава внушително богатство във филма интервю на Оливър Стоун, предаде РИА Новости. Стоун му казва, че има слухове, че е "най-богатият човек в света". "Нямам богатството, за което се говори", отвръща Путин. Той казва, че са измишльотина твърденията, че имал сметки в Кипър - "ако беше вярно, отдавна щяха да ги покажат".

"Не смятам, че да си богат е голямо щастие. Ето в кризата би трябвало да се мисли какво да се прави с активите, как да се спестява, как да се пренасочат и от всичко това - само главоболия. Вие сте много по-богат човек от онези, които имат дебели сметки. Вие имате собствено мнение, талант, имате възможност да ги покажете, имате възможността да оставите след себе си "забележително богатство". Парите не носят такова щастие", казва Путин и добавя "ковчегът няма джобове, никой не взема парите си на оня свят". Президентът разказва също, че няма никакви проблеми с олигарсите.

От 19 до 22 юни руският Първи канал ще покаже четирите серии на филма.
Руският президент Владимир Путин определи опитите за демонизация на съветския диктатор Йосиф Сталин като "атаки срещу Съветския съюз и Русия", предадоха ТАСС и РИА "Новости". Държавният глава разказа за отношението си към Сталин в последния епизод на интервютата с американския режисьор Оливър Стоун, излъчени в САЩ по телевизионния канал Showtime. "Мисля, че излишната демонизация на Сталин е един от способите, един от начините за атака срещу Съветския съюз и Русия. (Целта е) да се покаже, че днешна Русия носи родилните петна на станилизма. Всички ние имаме родилни петна и какво от това?!," попита реторично Путин. Той определи Сталин като "сложна историческа фигура" и "продукт на своята епоха". През 2002 г. той го определи като "диктатор", но призова да не се пренебрегва ролята му в историята и победата във Втората световна война. През 2013 г. той каза, че "либералният естаблишмънт" счита Сталин за "толкова кървав диктатор, колкото и Оливър Кромуел."

Паралелът с Кромуел се появи и в разговора му със Стоун. "Той е бил кървав човек, яхнал вълната на революционните промени, превърнал се в диктатор и тиранин. Паметниците му до днес са навсякъде във Великобритания," каза президентът и добави, че във Франция "боготворят" Наполеон, въпреки че довел страната до "национална катастрофа". "Това не значи, че трябва да забравяме всички ужаси на сталинизма, свързани с концлагерите и избиването на милиони съотечественици," обясни Путин.

През януари социологическият институт "Левада център" публикува проучване, според което одобрението на Сталин сред руснаците е достигнало най-високата си стойност от 16 години насам. Ако през март 2016 г. 37% от респондентите са се отнасяли към него с "възхищение", "уважение" или "симпатия", през януари това са заявили 46 на сто. През май друго изследване посочи, че близо една трета от българите също имат положително отношение към Сталин.

Източник "Сега"

http://epicenter.bg/article/Putin--Ne-sam-bogat--parite-ne-nosyat-shtastie/130103/7/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!