Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Важно: Куркумата има и своята тъмна страна! (може да вреди)

Куркумата има и своите вреди, не ги подценявайте!

Куркумата е една от подправките, изключително полезна за здравето. Тя е сред трите подправки, които са сред най-продаваните. Преди нея се нареждат само лененото семе и кокосовото масло.

Куркумата може да бъде и вредна за здравето
Куркумата си има обаче и своята тъмна страна. Която изобщо не е за подценяване.

Лошата страна на куркумата е в нейното предозиране. Всичко, с което човек прекалява е вредно и дори опасно не само за здравето, но и за работата на целия организъм.

Куркумата трябва да се избягва в следните ситуации. Ако куркумата и черния пипер се смесят, веществото куркумин в подправката се увеличава на 200 процента. Това вече е вредно и дори опасно.

Ако жената е бременна или кърми, дори да планира да забременява, забравяте за куркумата. Специалистите не препоръчват куркума и на бъдещите бащи.

„Защото прекомерната употреба на подправката снижава нивата на тестостерон и забавя движението на сперматозоидите.

Куркума нe трябва да се консумира и от болните от диабет. Ако все пак сте свикнали с нея, поне намалете приема й до минимум.

Съставките в подправката снижават нивата на кръвната захар. А това може да доведе до фатален край.

Хората, които страдат от камъни в бъбреците също е добре да забравят за курмумата. В противен случай те рискуват да увеличат образуването на камъни в бъбреците повече от седемдесет на сто.

Имате ли камъни в жлъчката, също забравете за куркумата. Прекалената й консумация води до засилване на болките в жлъчния мехур.

Приема на подправката в големи количества може да доведе до тежки кризи.

Интересното е,че съставките на куркумата забавят образуването на камъни в жлъчката. Поради това изводът е един. Консумирайте куркума, но в малки количества и изключително пестеливо.

Ако лягате на операционната маса, забравете за куркумата минимум три седмици преди интервенцията. Куркумата има и още едно твърде опасно действие.

Подправката забавя съсирването на кръвта. Затова дори и най-леката хирургическа намеса може да изиграе решаваща роля за изхода на операцията.

http://www.razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!