Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Емил Ботев от БАН разкри как американците предизвикват земетресения! Това ли стана в Турция?

Професор Емил Ботев от БАН, чрез ефира на BG ON AIR, разясни на българската общественост какви са настоящите разработки за природно въздействие и предизвикване на земетресения. Той направи този коментар след поредния трус в Турция и обвинението на кмета на Анкара, че той е предизвикан умишлено, за да се руши страната и нейната икономика.

Само по себе си едно земетресение не може да бъде изкуствено. То става в следствие на напрежение, което се освобождава, но се натрупва дълги години преди това, дълбоко в земята и по естествен път. Съществува възможност обаче това натрупано напрежение да се освободи изкуствено. Професор Ботев заяви, че не му е известно кой и къде използва такива експериментални установки, те са много скъпи.

Обяви обаче, че американците си служат с подобни технологии за освобождаване на напрежения в земята чрез излъчватели и приемници на геомагнитна енергия и йонизиращи лъчения. Стига се много дълбоко в земните недра и се изменят характеристиките на металите. Така могат да се активират натрупаните по естествен път напрежения, малко преди техния максимум. Все пак се казва, че успешни опити за много силни земетресения все още няма, но по-слаби такива са предизвиквани многократно.

„Които нямат пряк ефект върху здравето на хората. Има успешно провокирано земетресение с магнитуд до 5 по Рихтер, каза още Ботев.

„Не може да се даде ясен отговор на това, за колко време може да бъде подготвено едно земетресение. Ако това се случи, то означава, че ние вече познаваме генезиса на отделните сеизмични зони и знаем кога ще стане силното земетресение. Но все пак в определени времеви интервали се предполага, че в близките няколко месеца може да се случи силно земетресение. Има не една или две подобни прогнози”, каза още той.

Тезата на кмета на Анкара, че трусът е предизвикан от подводници и кораби, коментира като нелегитимна. Такива експерименти не съществуват. Корабите обаче не са подходящи, тъй като въздействат само на повърхностния слой. Трябва да се стигне на дълбочина от 10 километра, за което са нужни силни сухоземни установки.

http://spodeli.eu/emil-botev-ot-ban-razkri-kak-amerikantsite-predizvikvat-zemetreseniya-tova-li-stana-v-turtsiya-articles-17458.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!