Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо всъщност положението в държавата ни е такова?

Някога замисляли ли сте се как се е стигнало до тук? Защо България е на това дередже? Бих искала да споделя моето собствено мнение и се надявам то да накара хората да се замислят.

Мисля, че всички сме забелязали, че почти няма човек, който да хвали състоянието на държавата ни. Почти всички твърдят, че положението е критично, че политиците не стават, че заплатите са ниски, че пенсиите са ниски, че образованието не става, че сме много по-назад от всички държави в почти всичко. Но замисляли ли сте се реално как се е стигнало до това положение? На всички от малки ни се набива, че държавата ни не става. Точно това е причината тя да не става. Защото всички биваме манипулирани да говорим за държавата ни с негативизъм. Всички бягат. Всички казват: "Мани, бате, та'а държава за нищо не става." Всеки, който може, си хваща багажа и бяга в чужбина, за да може да изхранва семейството си. Не сте ли се замисляли, че точно това е била целта на "управляващите" още от самото начало? Да приемем факта, че държавата ни не става? Да се примирим с него? Защото когато вече сме свикнали и се случват неща, които не ни харесват, които ни карат да изпитваме желанието да се махнем, да изругаем, дори да заплачем, ние ги приемаме като "поредната издънка"!!! Защото вече сме свикнали. Защото сме се примирили. Защото така ТЕ са искали. Защото се влияем от медиите. Защото всичко, което гледаме по "Новините" са грабежи, убиийства, измами и трагедии. Забелязали сте колко повече лоши новини има отколкото хубави, нали? Как като гледате "Новините" и се натоварвате още повече? За колко от вашите приятели и познати можете да кажете, че твърдят, че България им харесва? (Нека не включваме историята ни, както и природата ни в това число, всички ги обожаваме.) Колко човека могат да се похвалят с това? Малко. Има ги, разбира се, но са малко.

Знам, че с тази статия няма да променя нищо, но поне се надявам някои хора да се замислят. Нека спрем да робуваме на манипулацията, която оказва влияние върху нас всеки ден. Нека бъдем мислещи индивиди, както и мислещо и способно население на държавата ни. Нека не позволяваме да бъдем мачкани. Нека не се примиряваме с "поредните издънки" всеки ден. Нека бъдем будни.

http://spodeli.eu/zashto-vsashtnost-polozhenieto-v-darzhavata-ni-e-takova-articles-17403.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!