Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румяна Бъчварова: Трябва да се гордеем с оградата на границата

Великата тайна за Великата Българска Стена ограда – с крачещи без одраскване, по-глупавите...

Разказва ми за „нарушителите“. Имало даже от Бангладеш и Непал. Изтарикатили се. Носели бояджийски, крачещи стълби, прехвърляли се без одраскване, по-глупавите режели оградата с ножици, други режели дървета, но падали лошо от другата страна. Във всяка наша селска кръчма се напивали „чакащите“. Камери няма, бензин няма, началници няма. Но това е тайна....

Румен Петков: Една нагла усмивка излиза и обяснява, че оградата по границата е Великата китайска стена. А вижте как едни 120 метра са оставени без ограда в Бургаско, където няма никаква тел и от там минават хора, бежанци, животни и всичко. Видяхме това нещо и то е като „Добре дошли“. Това го знаят и МВР, и военните, всички го знаят.
---

„Формално началник на кабинета е с ранг на министър и аз не го разглеждам като санкция. Аз съм била на тази длъжност и гледам на позицията си да направя така, че да работя по-добре, да подпомагам премиера и да помагам на министрите. Познавам работата и ще имам възможност да я оптимизирам“.

Това каза началникът на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова пред Нова тв. Тя призна, че е работила в много трудни условия и под постоянни критики като вътрешен министър.

Бъчварова изрази надежда, че ще дойде време, когато работещите в сферата на МВР ще се ползват с нужното уважение, както и институцията. „Отношението към МВР е недопустимо. Ако искаме да има добри резултати работата не бива да се компрометира, както постъпиха с Георги Костов. Той не беше освободен от длъжност според закона и сега си търси правата по съдебен път“, посочи Бъчварова.

По думите й проблемите в сектор "Сигурност" трябва да се решат цялостно, а не на парче, както става в президентството. „Чувствам се длъжна да вляза в темата за преградното съоръжение на границата, защото през последните две години бях ангажирана с него пряко. Тази тема стои в публичното пространство още от кампанията и досега няма нито един факт, който да подкрепя критиките към това съоръжение. Нещо повече - вече има резултат, който се усеща в Европа. В пъти е намаляло нелегалното преминаване през границата. Много е тревожно, че зад едно такова начинание, с което трябва да се гордеем, стои едно грозно набедяване, което цели оклеветяване. Явно казусът ще се реши в съда“, отбеляза бившият вътрешен министър. „Няма нищо скрито по цялата процедура при изграждането“, категорична беше Бъчварова.

„Имаше намаляване на средствата, с което трябваше да се справим. Работеше се в изключително насечена местност, където се наложи да е едноредова, защото от другата страна е пропаст. При нас, ако минете с хеликоптер ще се чудите изобщо как хората са работили. В крайна сметка вече имаме ограда. В цената на оградата е включен и пътя, който е изграден паралелно, както и проектирането“.

Бъчварова коментира и заявката за посредничество между Германия и Турция от страна на премиер Борисов. „Това беше една заявка по значими теми за ЕС. Много е важно кой може да решава тези глобални въпроси и има възможности за диалог. Имаме традиции да поддържаме диалога с Турция и е нормално когато сме в една общност всеки да помогне, с каквото може. България е в процеса на глобалната политика и тя е фактор, защото има отношение към най-големите проблеми в момента“, увери тя.

Румяна Бъчварова не подмина и разсекретяването на стенограмите за КТБ. Според нея втората стенограма едва ли ще бъде оповестена, защото представлява секретна информация. „По закон стенограмите от КСНС са секретни. Много хора останаха разочаровани, защото в първата стенограма не успяха да прочетат, това което искаха. В този момент на практика никой нямаше ясна представа как да се излезе от този проблем“, коментира Бъчварова.

http://epicenter.bg/article/Rumyana-Bachvarova--Tryabva-da-se-gordeem-s-ogradata-na-granitsata/129698/2/48 

Великата китайска стена и Великата българска ограда... – НАЙ-скъпата ограда в историята – която, кагато бъде завършена, също като китайската стена, ще може да се вижда от космоса, но... с МИКРОСКОП

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!