Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кошмарен Евро-Апокалипсис Връхлита България! ГЕРБ в Паника! Истината ще ви шокира!

След като стана безпощадно ясно, че без АЕЦ „Белене“ и Южен поток българската държава не може да съществува, Борисов и неговите „калинки“ заеха на часа отбранителна позиция.

Те светкавично започнаха да ни убеждават, че държавата не можела, по думите на Борисов, да строи Белене и Южен поток, защото нямала пари. И че трябвало Втора атомна електроцентрала, както наричаха проекта по времето на социализма, да се…приватизира.

Веднага, обаче, възниква убийствен за премиера въпрос. Защо преди няколко години, Борисов лично и с апломб, обяви АЕЦ „Белене“ за „гьол“, от който нищо не става и безсмислено е погълнал милиарди левове държавни пари?

И защо сега, с много късна дата, се разбърза да моли руснаците за разни пътни карти, газови хъбове и тям подобни щуротии, от които държавата няма никаква полза?

Кога Винету е бил прав? Когато каканижеше, че Белене е гьол, или сега, когато унизително се гъне пред руснаците и ги моли да не ни изключват съвсем от трасето за пренос на газ към Западна Европа?

Истината, която всички знаем е, че преди няколко години Русия ни предложи да построи сама и със свои средства и АЕЦ „Белене“ и Южен поток. Без България да даде и една стотинка за тези стратегически за България енергийни проекти, които щяха да превърнат страната ни в енергиен разпределителен център за цяла Европа. А постепенното изплащане на нашата част от строежа на двата проекта щеше да става за сметка на постъпленията от тяхната бъдеща експлоатация.

По думите на руски експерти от Газпром и Росатом, по-добър и по-печеливш вариант не е бил предлаган на нито една страна, никога. Предложен е само на България. Но Борисов, с цялата си наглост го отхвърли. И подари Южен поток на Турция. Сега той се нарича, както всички знаем, Турски поток.

А уверенията на Борисов, че сме разширявали газопреносната си мрежа, за да участваме в транзита на газ, са огромна манипулация и лъжа. Също като лъжите, че Втора ядрена централа не ни била нужна, защото сме произвеждали достатъчно количество ток.

Де факто от 2019 г. през територията на нашата страна вече няма да тече нито грам газ за никоя страна в Европа. Всичко ще минава през Турция. Тя става енергиен център. Няма да имаме и втора ядрена централа. И ще се молим унизително и на Турция, и на Гърция, и на Евросъюза. За малко газ и ток. И ще бъдем зависими от всички страни в Европа. Дори и от Албания, както се очертава напоследък. Ако се осъществи така наречената „Албанска платформа“ и границата ни с Македония, по волята на САЩ се превърне в граница с…Албания.

Но да продължим с така наречената „приватизация“ на АЕЦ „Белене“. Първо, това е стратегически за националната сигурност проект, който не бива да се дава на частници. По простата причина, че ако централата стане частна тя ще направи цените космически. Също като цените на тока от „американските“ Марици.

Второ, електроцентралата в „Белене“ е социален проект. Той трябваше да осигури на домакинствата и промишлеността евтин ток. АЕЦ „Белене“ не се строи, за да печелят няколко души частници и да се къпят в пари, а за да даде на целия народ, на българската промишленост и селско стопанство, възможност за спокойствие и развитие.

Герберската приватизация, обаче, напълно ЗАДРАСКВА социалната същност на „Белене“.

Трето, Борисовите приказки, че нямаме пари да строим ядрена централа са пълни глупости. Защото вместо да вземаме 30 милиарда лева заеми, които потънаха в джобовете на олигарсите, можеше с тези пари да построим две електроцентрали. Следователно въпросът не е в парите. А в това, че нашите „приятелчета“ от ЕС и НАТО забраняват на Борисов да се строи какъвто и да било енергиен проект. Защото България трябва да става все по-бедна и още по-бедна. Затова ни държат в ЕС. За да ни унищожат.

Следователно, Борисов и ГЕРБ са най-голямото бедствие за България.

И единственият СПАСИТЕЛЕН път е да изритаме Винету и неговите калинки от властта. Да излезем незабавно от ЕС и НАТО. И да се присъединим към Евразийския съюз. Друг път няма.

Автор Иво Македонски Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!