Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПУТИН безапелационно: НАТО е КЪСОГЛЕДО и ще попадне в ЗЛОВЕЩ капан, заедно със своите спонсори западните

В интервю пред един от най-влиятелните френски вестници Le Figaro, руският президент Владимир Путин нарече КЪСОГЛЕДА, политиката за разширение на НАТО и увеличаване на военния му потенциал.

НАТО и надничащите зад него транснационални корпорации не виждат по-далеч от носа си, заяви в прав текст руският президент. САЩ и ЕС забравиха, че в международните отношения трябва да се гледа поне на крачка напред. Ако, разбира се, искат да се сдобият с някакво тактическо или стратегическо предимство.

Руският лидер напомни, че през 90-те години, САЩ и ЕС са уверявали многократно Русия, че няма да се разширяват на Изток. И дори са предлагали нова обща система за безопасност в света.

Лошото е, продължава Владимир Путин, че Русия и целият свят много бързо разбраха, как приказките на Запада се оказаха просто… фалшиви приказки. Сценарий за лош холивудски филм, изпълнен с лъжи и коварство.

Индиректно, президентът на Русия заяви, че лъжата в международните отношения никога не е била печеливш ход. ИСТИНАТА е НАЙ-ДОБРАТА ПОЛИТИКА, категоричен е най-обичаният държавник в света.

Президентът призова Запада да престане да си измисля някакви митични „руски заплахи“ и „хибридни войни“, защото по този начин те сами плашат себе си. И въз основа на собствените си измислени страхове, се опитват да формулират някаква „спасителна“ политика.

Владимир Путин поясни, че уплашеният човек не мисли за решаване на проблемите. Той мисли само за ликвидиране на проблемите. Тоест, мисли за война!

А истинското решение на международните дела, според харизматичния руски лидер, не е в конфронтацията и военните игри. Решението на всички закостеняли проблеми е много просто. То се състои в думите безопасност, спокойствие, сътрудничество и благополучие ЗА ВСИЧКИ.

Владимир Путин, когото хората в САЩ наричат МИРОТВОРЕЦ заяви, че ако не можем да решим с магическа пръчка всички проблеми, то трябва поне да започнем от някъде. И един от проблемите, който може да обедини всички държави и чието решение не търпи никакво отлагане е БОРБАТА С ТЕРОРИЗМА.

За да се случи общата борба с терора, обаче, най-напред трябва да спрат взаимните упреци и претенции, категоричен е президентът на РФ. Той заяви в прав текст, че Русия е готова за сътрудничество със САЩ и ЕС, с всички страни по света. Но за да се осъществи такова сътрудничество, трябва да са готови и страните от западния алианс.

А горчивата реалност е, че те начело със САЩ, засега не правят нищо друго освен да обграждат Русия с военни бази и оръжия.

Неслучайно се опитваме да анализираме думите на Владимир Владимирович. Защото много хора и в Русия, и по света си задават въпроса защо в крайна сметка Путин отиде във Франция и се срещна с Еманюел Макрон. Руският лидер много добре знае, че Макрон е избраник на западните Мега корпорации. И че от него ще чуе само, как санкциите срещу РФ могат да се увеличат и ожесточат. Както всъщност и стана.

Поради каква причина тогава Владимир Путин отиде във Франция и се срещна с Макрон?

Ами много просто. Истината е очевидна за всеки, който има време да се замисли малко. Руският президент отиде в Париж, за да ГОВОРИ с френския народ. Така както ежегодно говори с руския народ. За да каже на хората във Франция СВОЯТА ИСТИНА. Истината на Русия. И на всички хора по света, които желаят да живеят в мир и благоденствие.

Някой ще попита, ама как ще им я каже? Отговорът е ясен. Владимир Путин може да каже истината на французите и на целия свят, само чрез средствата за масова информация. Затова той даде пространно интервю за един от най-влиятелните френски вестници – Le Figaro. А думите му бяха разпространени по целия свят.

Путин не можеше да говори с френския народ от Москва. Защото никой нямаше да го чуе. За да говори с хората трябваше да отиде в Париж. Трябваше да покаже, че не го е страх от силата на могъщите транснационални корпорации. И да заяви пред французите и пред целия свят, че западните корпорации и техните босове, криещи се зад високите стени на именията си, скоро ще попаднат в смъртоносен капан.

Защото грубо и арогантно пренебрегват волята на народите. И искат да ги поробят.

А подобно насилие над свободния човешки дух, никога и на никой властник не е било прощавано.

Автор Иво Македонски Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!