Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Едно от най-богатите села в Европа реши да забрани достъпа на бежанци и да си плати глобата за това, която се равнява на близо (ВИДЕО)

Едно от най-богатите села в Европа реши да забрани достъпа на бежанци и да си плати глобата за това, която се равнява на близо 300 000 щатски долара. Страхът на жителите на курорта Обервил-Лиели в Швейцария, че жените и децата им могат да бъдат застрашени от сексуално насилие, надделя над икономическата пресметливост, съобщава „Дейли Мейл”.

В курортното селище Обервил-Лиели, което е с население от 2200 души, живеят 300 милионери. Жителите му единодушно решиха да отхвърлят наложената от правителството квота за прием на имигранти и да си платят финансовата санкция.

Някои от най-богатите местни дори предложили сами да платят сметката за това, че са отказали да приютят бежанци.

„Не ги искаме тук, толкова е просто. Работили сме усърдно през целия си живот и искаме това прекрасно селце да не бъде съсипано. Не сме подходящи да приемаме бежанци. Те няма да се впишат тук”, заяви човек от селото.

Селата-близнаци Обервил и Лиели действително са много живописни, като илюстрация на кутия с шоколадови бонбони. Те предлагат зашеметяваща гледка към покритите със сняг Алпи и са обградени от безкрайна зеленина и спокойствие. Пътищата са перфектни, дворовете на къщите са отлично поддържани, цари ред и тишина и, въпреки че Цюрих е едва на 10 мили, има учудващо слабо движение.

Въпреки че не е в ЕС, Швейцария пое ангажимент да участва в настаняването на имигрантите, бягащи към Европа заради нашествието на „Ислямска държава” и войната в Сирия.

Швейцария е известна с това, че в нея постоянно се провеждат референдуми – от национални до съвсем ниско местно ниво. Гражданите на страната са питани по всякакви въпроси и имат висока култура на вземане на решения чрез пряка демокрация.

БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!