Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отворено писмо до Президента Путин, да се извини на Русия за македонската и азбука…

Уважаеми Президент Путин,

Днес вие направихте обидно към България, но най-вече – към самата Русия, изказване, според което „кирилската азбука“ е дошла от „македонската земя“. Това е унизителна манипулация, която обслужва единствено напълно измислената и фалшива кауза на „македонизма“. Но да оставим това настрана, нека го приемем като леко заяждане с България за откровено русофобската ни политика.

Това, което направихте, е, че унизихте и обидихте самата Русия, и самата и история. Без тази азбука, и без българските книги, които са пренесени в Русия, в момента вашата държава просто нямаше да съществува. Нямаше да има славянска велика сила, каквато в момента е Русия. Многобройните славянски народи, които в момента са обединени под общото име „руснаци“, щяха да станат лесна плячка на западната пропаганда, и да бъдат разделени и настройвани едни срещу други. И то с успех.

Погледнете разликите между сърби и хървати, между българи и сърби, между чехи и поляци. Ето това щеше да е Русия днес, ако не беше БЪЛГАРСКАТА азбука. Ако не беше тази азбука, създадена по нареждане на БЪЛГАРСКИЯ монарх, и ако не беше огромният труд на сина на този монарх по превод на стотици книги и написването на нови.

Без тази азбука, и без книгите, и без БЪЛГАРСКИТЕ духовници, които покръстиха руската земя, без всичко това, сега нямаше да има Русия. Щеше да има „московски славяни“, „новгородски славяни“, „черноморски славяни“ и всякакви други. Едни щяха да са православни, други – католици, а трети – дори мюсюлмани. Да, погледнете „бошняците“ в Босна – ислямизирани сърби, които вече нямат нищо общо със Сърбия. Без православието, което Ви дадоха нашите свещеници, и без НАШИТЕ книги, най-вероятно щяхте да бъдете победени от вашия исторически съперник Полша, и днес в Москва щеше да се говори на езика на Лех Валенса.

Доста лекомислено, в отговор на очевидно погрешна българска политика към Русия, вие стоварихте гнева си по начин, който е вреден за самата Русия. Това е отричане на самата същност на Русия, на нейната история и култура. Това е отричане дори на съвременния руски език, който в много силна степен е повлиян от старобългарския.

Вие нарекохте „македонска“ една азбука, която е създадена по заповед на българския владетел, в книжовна школа, създадена и издържана финансово от него. И в територия, населена и тогава, и сега с чисти българи, които едва в последните 60 години започнаха да стават „македонци“. Но азбуката е създадена около 1000 години, преди тези 60 години.

Уважаеми Президент Путин, не отричайте Русия. Всичко друго можете да направите. Можете да отречете България, Сърбия, можете да провъзгласите ако искате дори македонците за гърци и наследници на Александър. Правете го. Но не посягайте на Русия, защото тя е по-голяма от всички. А ако оставите Русия без история и без корените и, или с измислените корени някъде в недрата на македонизма, ако това направите, вие я убивате. И няма нужна нито от НАТО, нито от атомни бомби, нито от икономически санкции. Отрежете корените на Русия, и тя сама ще повехне.

Не се превръщайте от спасител на тази страна, в нейния последен цар…

С уважение: Добри Божилов
/най-големия русофил в България/
24.05.2017

komentari.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!