Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп: "Германците са лоши, много лоши", "Ужасно. Ние ще спрем това"

"Германците са лоши, много лоши", заявил американският президент Доналд Тръмп, пише в сайта си седмичното германско сп. "Шпигел". Тръмп направил това изявление по време на срещата си с председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер, на Европейския съвет Доналд Туск и други високопоставени представители на ЕК в Брюксел.

"Вижте милионите коли, които продават в Съединените щати. Ужасно. Ние ще спрем това", добавил Тръмп според участник в срещата. Тогава в разговора се намесил Юнкер, за да защити Германия, уверявайки, че от свободната търговия печелят всички.

В петък преди срещата на върха на Г-7 в Таормина, Италия, Юнкер е потвърдил, че действително тези думи са били чути в разговора, но се опитал да омекоти нещата, като е обяснил, че американският президент не е казал: "Германците се държат зле". "Той каза, че имаме проблем", уточнил председателят на ЕК.

От години Германия изнася повече отколкото внася. Още с встъпването си в длъжност Тръмп постави темата на дневен ред. В интервю за "Билд" той се изказа критично. Още тогава той се подразни от германските коли по улиците на Ню Йорк:

"Бих искал да кажа на БМВ, че ако си мислят да произвеждат коли в Мексико и да ги продават в САЩ, без да плащат 35-процентовия данък, да забравят".

http://19min.bg/news/8/89147.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!