Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп нарече Брюксел „адска дупка“ и „вертеп“ на мюсюлмански мигранти

Доналд Тръмп нарече Брюксел „адска дупка“ и „вертеп“ на мюсюлмански мигранти. Така президентът успя да обиди едновременно и бежанците, и домакините им от Белгия. Тръмп бе в кралството по повод срещата на върха на НАТО. И докато приемът даден от краля и кралицата в чест на него и Мелания развличаше светските таблоиди, то коментарите му успяха да вбесят мнозина.

Белгия е една от страните, които предоставиха убежище на стотици хиляди мигранти. И в същото време се превърна в център на ислямисти от цял свят. Коментарите на Тръмп не бяха лишени от истина, но при все това президентът можеше да подбере тона си, коментират медиите в страната.

Иначе основния фокус на внимание бе насочен към срещата на Тръмп с Тереза Мей. Този път нямаше държане на ръце, но лидерът на Америка заяви, че двете страни продължават да поддържат „специални“ отношения.

Самият Доналд Тръмп заяви, че скърби за жертвите в Манчестър, но допълни, че светът трябва да обяви война на терора. „Време е да спрем да се залъгваме, че терорът ще спре.

Трагедията и ужасът в Манчестър могат да продължат вечно, ако световните лидери не спрат тези варварски и дивашки набези на терористите. Трябва да направим повече“, допълни още Тръмп.

Изявлението му разбуни духовете, особено след коментара му, че Белгия се е превърнала в „адска дупка“ заради мигрантите. Той допълни също така, че е време да се обединят срещу тероризма.

Преди да посети Италия и Белгия, Тръмп бе на посещение в Саудитска Арабия и Израел. Изборът му не бе случаен и той се опита да покаже, че уважава наравно и трите религии. И всъщност не етносът или вярата го мотивират да воюва срещу ислямистите.

А фактът, че ДАЕШ посяга на най-свидното на хората — децата и животът им.

http://www.razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!