Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България 2017: ВАрви, нАроде вАзродени! С „Pod igoto“ към Игото върви! И защо който се срами, че е Българин – Умира!

Най-българският празник 24 май вече не е български!

Ще излязат дечица на шествие, ще размахват ликовете на Кирил и Методий, ще кажат по някое друго стихотворение… и панаирът, пардон, празникът, ще свърши.

Най-много министърът на културата да изпрати някой поздравителен адрес и на  Джорджано, след като поздрави Криско за рождения му ден със специална телеграма.

Стигнахме дъното. Задълбахме, заорахме и тържествено дълбаем все по-надълбоко в тинята. Ние сме една от малкото нации, които имат своя азбука и единствената, която прави всичко възможно да се откаже от нея.

Да. Невинни дечица ще излязат на манифестация. Но на нито една детска тениска няма да има надпис на български. Ще прочетем надписи с всякакви безумия. Даже четиригодишни вече тичат по площадките със закачливото „Аз съм секси гърл“, тупнато право връз гърдите.

Още по-„невинните“ им родители също трудно пишат и избягват азбуката ни като чумава. Стигна се дотам, че истерични соросоидни демократи я обявиха за комунистическа отживелица.

Хай,  стига бе!!!

Без майтап, според соросоидното платено родно войнство ние, българите, трябва да влезем в световната история с това, че сме открили комунизма векове преди Маркс и Енгелс. Защото според същите тия „неолиберални гьонсурати“ Кирил и Методий са първите комунистически агенти, започнали подривна борба срещу световния капитализъм, преди още той да е възникнал като строй!

Друга група платени соросоиди пък твърдят, че светът се глобализира, затова задължително трябвало да заменим кирилицата с латиница. За да сме модерни и актуални.

О, наразумний и юроде! Защо забравяш род и родина? Защо дори в профила си във Фейсбук пишеш Ivan Ivanov? И това по-космополитен ли те прави? Или по-неграмотен?

Няма смисъл да ахкаме и охкаме на бисерите на матурите и на кандидат-студентските изпити. Учениците ни отдавна не могат да пишат. 80 процента от тях едва скалъпват едно нормално изречение, но иначе със скоростта на светлината чатят по мобилните си телефони на „шльокавица“. Така официално вече наричат оня безумен и юродлив сленг от цифри и латински букви, плюс безумни съкращения, който за младите представлява новата азбука.

Никой не протестира, че на част от новите мобилни телефони няма кирилица, а западните компании ни ги пробутват напълно съзнателно и целенасочено, за да забравим езика си. И че част от таблетите също нямат славянски букви.

Даже на  някои  от храните етикетите са на чужди езици. Който разбрал – разбрал!

Единствено Издателство „Жанет 45“ на пловдивската поетеса-родолюбка Божана Апостолова предупреди нагледно какво се случва в България. То издаде „Под игото“ на нелепата писменост, която в момента залива страната. И го направи,  за да покаже, че употребата й е реална заплаха за грамотността ни,  за езика ни, и за цялата  българската култура. При всеки купен екземпляр от идиотската книга, издателството ще дава две български на читалищата.

Но акцията бе приета от повечето на майтап и те си купиха  „Pod  igoto“ като трофейна гордост, а не съзряха иронията и отчаяното желание на някого да бъде спасена културата ни.

Явно само малцина в България усещат, че ония отвън имат полза и здраво работят да ни затрият като нация, посягайки на националното ни самочувствие – азбуката. Да ни обезличат, да ни направят безмълвни овце от европейското соросоидно стадо и бъдещи неолиберални роби на глобализма.

Първо ни махнаха класиката от учебниците.

После съкратиха историята до джобна брошура, пропускайки най-силните ни векове и постижения.

След това посегнаха на светини като Ботев и Вапцаров… и сведоха стихотворенията им до общо две.

Патриархът Вазов пък бе обявен за старомоден и неразбираем за подрастващите.

Е, как ще е разбираем, като отдавна вече им преподават псевдо-история? В която отдавна не се споменава под какво иго сме били?

Асимилацията е в пълен ход. Народността българска изчезва, идентичността се размива… А след още едно поколение  стихотворението „Аз съм българче“ също ще излезе от учебниците, защото ще звучи архаично.

Докато в един момент някой придворен поет не напише: „Аз съм обединено европейче!“.

Дай Боже поне да е на кирилица. Ама надали! По-вероятно тогава България няма да я има.

А Европа? Ще я има, разбира се! Под формата на арабски халифат.

Така че: Върви, народе, възродени! Върви… към гибелни беди! Skandalno.net

Автор: Станислава Славова  Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!