Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ създадоха „ислямско НАТО“, ще го хвърлят срещу Европа…

Докато Европа стои дрогираната от атлантически наркотици, и се кара с Русия, САЩ съвсем очевидно подготвиха следващата брутална атака срещу нея. Която вероятно ще е финалната и разрушителната.

При посещението си в Саудитска Арабия, американският президент буквално акушира на създаването на гигантски ислямски военен блок, събиращ 50 държави. Привидната му цел е „борбата с тероризма“, за която се създава и „обща армия“. Но фактически подобен съюз има за цел по-сериозен враг, а не няколко хиляди джихадисти, които при това вече са почти разбити. В Ирак почти са ги изгонили от Мосул, а в Сирия – предстои атаката над Ракка.

Т.е. в момент, в който основната терористична групировка „Ислямска държава“ е пред разгром, САЩ и Саудитска Арабия, създадоха по същество третия най-силен военен субект в света. Ако приемем, че НАТО е №1, а Русия – №2, то това чудо от 50 ислямски държава по същество ще е №3. Тук следва да уточним, че Китай не е милитаристична велика сила, тя единствено изгражда мощ за отбрана, и се занимава с икономическа експанзия. Така ислямистите по същество правят третия най-силен блок.

Единствената цел на подобен блок може да е Европа. Той пряко ще граничи с нея и ще има много точки, през които може да нахлуе. Косвено той е заплаха и за Русия, но между нея и него стоят Иран и Турция. Освен това, Русия е военен гигант, и би могла лесно да се справи с ислямистите. Докато Европа не е силна военно. Тя е силна, като част от НАТО, т.е. с протекцията на САЩ. Но ако САЩ не окажат помощ, то Европа би била лесна плячка за ислямистките милитаристи. Само за сведение – Германия и Франция заедно, имат по-малко танкове само от Египет. България има 80 танка и 3 летящи самолета. Европа е тотално разоръжена, след десетилетия на сляпа вяра, че „НАТО ще ни пази“.

Цялата история с това от Саудитска Арабия да тръгва „борбата с тероризма“ е гротеска. Всеизвестно е, че именно от Саудитска Арабия идва основното финансиране на тероризма. Речта на Тръмп, която посочи Иран като поддръжник на терористите, е абсолютна пародия. Иран в момента воюва с терористите, и благодарение на неговите сухопътни части, се изтласква Ислямска държава от Сирия.

Очевидно наблюдаваме поредно лицемерие. САЩ се съюзяват с терористични режими, набелязват други за терористи и създават огромна ислямска армия. Накрая, когато е готова, тази армия ще се използва срещу съвсем друга цел. А от милостта на САЩ ще зависи дали ще „спасят“ Европа от нахлуването. Т.е. ще избираме между ислямска окупация и нова американска колонизация.

Вероятно единственото разумно решение за Европа сега е да скъса незабавно всички връзки със САЩ, и да се съюзи с Русия. Но инсталираният европейски неолиберален елит просто дори не смее и да помисли за това…

Добри Божилов, ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!