Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте защо Цецка вече не пее „Цъфнал ГЕРБ“! Кой разплака „доброто старо момиче“!

Прясната министърка на правосъдието Цецка Цачева заяви категорично, че изобщо и по никакъв начин не би си позволила да наднича в работата на независимата съдебна власт в България.

Тя е независима и аз нямам право да я правя зависима, камо ли да се замесвам в техните спорове, каза доскорошната повелителка ва звънеца в НС.

Цецка бе призована официално да вземе отношение към аферата „ЦУМ гейт“ и като правосъден министър да поиска обяснение от главния прокурор Сотир Цацаров какъв го е дирил в кабинета на Георги Гергов и защо се е срещнал там с подозирания за далавери Огнян Донев.

Съдията от Висшия съдебен съвет Калин Калпакчиев се обърна към нея лично да вземе отношение доколко е независима независимата съдебна власт в България.

Цецка обаче се натъжи. Много е тъжно, когато ние не решаваме проблемите тук и ги размятаме като мокро пране в ЕС, каза тя по повод, факта, че искането да се направи проверката е адресирано и до ЕК.

С две думи – вярно е, че гащите ни са малко поизцапани, но защо да ги си показваме в Брюксел, като може да си ги скрием?

А не е ли по-лесно да ги изперем и да си купим нови?

И не е ли работа точно на правосъдния министър да пусне пералнята във Висшия съдебен съвет и прокуратурата, вместо по време на скандала да пее и да изнася приветствени речи в Плевен по случай празника на града?

И във ВСС и в прокуратурата мирише.

Не само мирише, но направо вони.

Престъпници се разхождат на свобода, дела се водят с години, докато им изтече давността, главният прокурор пуска кьорфишеци и обвинява бивши и сегашни депутати в корупция, но няма нит един осъден.

Мафията си вилнее, висшите магистрати мълчат, а на Цецка й е тъжно.

Защо зае този пост тогава? Да оправя правосъдието или да брани статуквото и мафиотите?

Не е ли по-достойно, като се е натъжила толкова, да вземе да отиде да сади домати в родното си село и да се махне от мръсотията, която я залива?

Аман от смешен плач и крокодилски сълзи!

Или работете, господа и госпожи министри, или се махайте.

С лицемерие държава не се управлява.

А то преля от кофата и заля всички държавни институции, начело с правителството.

И ако на управниците им е кеф да газят в помията, на нас отдавна ни писна!

Явно кабинетът „Борисов 3“ се очертава да е най-краткотрайният, защото със стари…такова, нищо ново не може да се направи.

България обаче иска промяна!

И ще я получи.

Без значение колко сте натъжени, господа управляващи!

Автор Станислава Славова Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!