Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Унгария се опъна на ЕС: Няма да изпълним искането на Европарламента за мигрантите!

Унгария ще продължи твърдата си политика спрямо мигрантите и няма да се откаже от оградите по границите си въпреки заплахите на Европарламента.

Това заяви Янош Лазар, шеф на канцеларията на премиера Виктор Орбан, цитиран от БГНЕС.

„Приетата вчера резолюция на Европарламента съдържа пунктове, по които нито ЕС, нито ЕП според нас имат някакво отношение. Правителството на Унгария няма да удовлетвори изискването на Европарламента за премахването на юридическите и физически ограничения по границата“, посочи Янош Лазар пред журналисти.

Резолюцията на Европарламента призова Будапеща да отмени законите, които възпрепятстват проникването на мигранти в страната. В документа се предупреждава, че ако Унгария не изпълни условия на европейските институции и продължи да пренебрегва европейските ценности, ще бъдат задействани юридически механизми, които ограничават правата й като страна-членка на ЕС.

От края на март в Унгария действа законът за принудително държане на бежанци (с изключение на деца под 14 години) във временни лагери или в транзитни зони по южната граница, докато мигрантските служби не вземат решение по молбите им за предоставяне на убежище. За мигрантите бяха подготвени специални жилищни контейнери.

В същото време Европейският съд по правата на човека задължи правителството да поясни условията за бежанците в лагерите. От самото начало на мигрантската криза Унгария се обяви за строг контрол върху бежанския поток.

Тя стана първата държава в ЕС, която спря да пуска бежанци на своя територия и вече построи две огради по своите граници. Унгарските власти са убедени, че заедно с нелегалните мигранти в ЕС се опитват да попаднат и джихадисти от терористичните организации.

Източник: Епицентър.бг 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!