Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разпадът на ЕС: Унгария да бъде изключена от вземането на решения в ЕС поиска Европарламентът

Eвродепутатите поискаха задействане на процедурата за санкциониране на Унгария, заради “ясен риск от сериозно нарушение” на европейските ценности.

С резолюция, която с мнозинство беше приета днес на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, евродепутатите поискаха да започне процедура за санкциониране на Унгария, заради “ясен риск от сериозно нарушение” на европейските ценности.

Както предаде МИА от Страсбург, Резолюцията се позовава на задействането на член 7 (1) от Договора за ЕС, който предвижда дори и отнемане на правото на глас на Унгария в Европейския съвет.

Но за да може този член да се активира, освен гласуване с абсолютно мнозинство от депутатите в Европарламента, след това е необходимо предложението да бъде прието с мнозинство от четири пети от Съвета и с мнозинство от две трети от общия брой на гласовете на страните от ЕС.

Дори ако предложението премине през такова гласуване, член 7 ще може да налага санкции само ако го подкрепят всички страни членки на ЕС, а след това с квалифицирано мнозинство ще трябва да го потвърди отново и Европейският парламент.

Евродепутатите гледат сериозно на нарушаването на върховенството на закона и демокрацията в Унгария със, както е посочено, “спорните закони” за висше образование, за неправителствените организации и за кандидатите за убежище.

Тези закони, според Европарламента, трябва да бъдат суспендирани или оттеглени. Също така се посочва, че средствата, които Унгария получава от Съюза, ще бъдат наблюдавани с особена строгост.

http://info-maks.com/2017/05/17/razpadat-na-es-ungariya-da-bade-izklyuchena-ot-vzemaneto-na-resheniya-v-es-poiska-evroparlamentat/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!