Германия започна конфискация на частна собственост, за да осигури жилища на ордите на исляма

"Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

Карл Маркс: ”Демокрацията е пътят към Социализма”

Иска ли Германия връща комунизма с помоща на исляма? Вярата, че комунизма не е успял да се наложи заради липсата на религиозна подкрепа ще погуби много хора...

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

Дъщерята на Хитлер опитва да връща социализма с помоща на ислям и нов лумпен пролетариат от цял свят?

Актуални новини
от Евроатлантическия
халифатски катун
Германистан
 

Управата във втория по големина град в Германия – Хамбург – започна конфискуването на частни жилища, за да се справи с недостига им, който е още по-засилен заради мигрантската вълна през последните 2 години.
Как Хамбург конфискува частна собственост, за да осигури жилища на мигранти и бездомни

Наскоро властите в Хамбург конфискуваха 6 жилища в райнона Хамм – в близост до центъра на града. Имотите са частна собственост, но се нуждаят от ремонт, защото не са ползвани от 2012 год. Ремонтът ще бъде извършен за сметка на собственика и жилищата ще бъдат отдадени на наематели срещу волята му.

Отчуждаването е възможно заради променения през 2013 Закон за защита на жилищата в Хамбург (Hamburger Wohnraumschutzgesetz). Промените на социалистическото правителство в Хамбург позволяват на управата да конфискува всяко необитаемо жилище, което е било такова за повече от 4 месеца. Според статистиката, от 700 000 жилища само между 1000 и 5000 не се използват, което е по-малко от 1%.

Управляващите социалисти и зелени в Хамбург стартираха гореща линия, на която местните могат да докладват за необитаеми имоти. Активисти също така създадаха и уебсайт за тази цел.

През 2012, социалистическото правителство в Хамбург представи план за построяването на нови 6000 жилища на година, който не се осъществи, защото строителите бяха лимитирани от правителството за размера на наемите, които нямаше да им позволят възвръщането на инвестицията.

От октомври 2015, когато парламентът в Хамбург одобри нов закон, който позволява управата да иззима неизползвани бизнес имоти (офиси и земя) и да ги използва за подслон на мигранти. Аргументът беше, че 400-те мигранта, които пристигаха всеки ден, се нуждаят от подслон, а частните собственици на имоти не са съгласни да го предоставят доброволно. Мярката беше подкрепяна от левия спектор на политиката, например от сенатор Тил Щефен от Зелените.

Опит за подобни действия имаше и в Берлин, но завършиха без успех. Кметът на Берлин от социалистическата партия в Германия (SPD) предложи промяна в Раздел 36 в Закона за обществения ред и сигурност на Берлин (Allgemeine Gesetz zum Schutz der öffentlichen Sicherheit und Ordnung, ASOG), който щеше да позволи влизане на полицията в частни имоти не само при извънредни ситуации, но и с цел предотвратяване на бездомността.

Коментар

Неприкосновеността на частната собственост е защитена от чл. 13 в немската конституция. Въпреки това, на местата, където управляващите са с леви възгледи, крайните методи на конфискация и отчуждаване против волята на собственика, взимат връх.

Основен принцип е, че всеки може да разполага със собствеността си както сметне за добре, но без да застрашава правата на другите. В случая, когато един имот не се използва това е изцяло по желанието или невъзможността на собственика. Когато насила взимаш чужд имот, извършваш ремонт за сметка на собственика и накрая го лишаваш от правото му на ползване, това може да се нарече модерен червено-зелен комунизъм. Изтънчеността на доносническата мрежа съставена от сайт и гореща телефонна линия за докладване не променят същността на мярката, която накърнява изконния интерес на собствениците на имоти.

Няма и да е учудващо при един евентуален мигрантски поток към България, малки партии с либерални и зелени, но не класически либерални, възгледи да лобират за подобни мерки, което ще бъде провокация към цялото ни общество.

ГЛАСОВЕ

http://bultimes.com/germanistan-zapochna-konfiskatsiya-na-chastna-sobstvenost-za-da-osiguri-zhilishta-na-ordite-orki-na-islyama/ 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни