Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бандити от цяла Европа търсят убежище в България, където мафията се има държава

Бандити от цяла Европа търсят убежище от правораздавателните органи в родните си страни в Родопите. Все повече нараства броят на задържаните лица в региона с издадени европейски заповеди за арест. Малките населени места и близостта с Гърция са предопределящи за избора на издирваните от правосъдието чужди граждани, съобщи „24 Родопи”, като се позова на отлично запознати източници.

Граничните пунктове „Златоград” и „Маказа” пък влизат в „резервния план” за бягство. Поредният задържан за тежко престъпление ще бъде предаден до дни на съответните власти в родината му. Става въпрос за 40-годишен чешки гражданин, арестуван на 19 април в Кърджали.

П.В. е бил обявен за издирване в Шенгенската информационна система с решение на председателя на съдийския състав на Окръжния съд в чешкия град Хеб с цел провеждане на наказателно преследване спрямо него. 40-годишният мъж ще трябва да отговаря в родината си за „опит за особено тежко престъпление-тежка телесна повреда”, като в чешкото законодателство е предвидено наказание за подобен род деяние в размер на 10 години затвор.

Окръжният съд в Кърджали допусна изпълнението на европейската заповед за арест, издадена спрямо П.В. на 18 януари 2016 година. В момента опасният чех се намира в следствения арест в Кърджали.

Само преди дни съдът в Кърджали допусна предаване на властите в Швеция на техния гражданин Ханс Роланд Холм. Издирваният в цяла Европа до този момент швед ще отговаря за данъчни и счетоводни престъпления. 58-годишният мъж пристигнал в града край Арда, за да извършва сделки с тютюн за износ към Скандинавските страни.

Поне това бе посочил пред разследващите самият Ханс Роланд Холм. 58-годишният мъж бе задържан от кърджалийски полицаи преди 15 дни. Холм е със статут на продължително пребиваващ в България. При извършена справка било установено, че се издирва. В личните му вещи са били открити 10 дебитни карти, 2 скиминг устройства, банкноти от различни валути и предмети за дегизировка.

В него е открит и паспорт с негова снимка, но издаден от Кралство Дания на лице, родено през 2000 година. По думите на шведа, той е пристигнал в България с цел започване на бизнес. Насочил се към Кърджали, за да се срещне с производители на тютюн, който да изкупува за износ към Швеция.

Ханс се подвизавал в различни населени места в община Кирково, особено деен бил във Фотиново, където оставал да нощува. „Аз съм в бизнес, чийто предмет се нарича шведски шнууз. Това е пастьоризиран тютюн, който се слага в лигавицата на устата, под устната, и целта беше тук да потърся доставчици за изнасяне в Швеция и започнах да правя проучване дали има възможност за износ”, посочи Холм пред Апелативния съд в Пловдив.

За извършените престъпления, Ханс Холм го чакат до 8 години затвор в родината му.

http://sosnovini.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!