Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Една жена на 103: Трите простички правила за щастие на Хеда Болгар

Костадин Филипов

Хеда Болгар е една от най-вдъхновяващите личности на последния век! Тя е един от най-популярните американски психолози на всички времена. Родена е в Швейцария през далечната 1909 г. Типичен представител на зодия Лъв (19 август), Хеда завършва Виенския университет, където е била една от щастливките, посещавала лекции на основоположника на психоанализата Зигмунд Фройд. До края на дните си Хеда е отдадена изцяло на психотерапията. Тя работи буквално до последния си дъх и оставя много следи за поколенията след себе си от своя изпълнен с вълнуващи събития живот. Вечно усмихнатата и винаги позитивна Хеда Болгар умира в дома си в Лос Анджелис на 13 май 2013-та на 103-годишна възраст.

Кои са най-големите подаръци на живота след 50?

След половинвековния си юбилей, Хеда Болгар отдава на своята професия още 53 години! На 64 – възраст, на която дамите обикновено се пенсионират, тя основава своя клиника за психотерапия. Успоредно с нея създава две школи за следдипломна квалификация на психоаналитици и преподава в продължение на 4 десетилетия в тях. На 99 е пленена от йога и я практикува засилено за възрастта си, а на 102 тя приема в офиса си по двадесетина пациенти седмично!

„Не си създавайте никакви очаквания и не се привързвайте към каквото и да е, след като навършите 50 години“ –

съветва Хеда Болгар и допълва:

„Това облекчава неимоверно живота Ви, въпреки че е изключително трудно! Ето при мен например, промените настъпиха точно след 50! След тази възраст осъзнах, че животът е абсолютно непредсказуем – нито знаеш какво ще се случи със здравето ти, нито пък кой от приятелите ти ще си отиде пръв от този свят. Аз сама се научих да живея единствено с това, което самият живот ми предлага, тъй като нито един човек не може да е сигурен в утрешния ден и дали това „утре“ няма да преобърне всичките негови планове!“

http://delo.bg/show/edna-zhena-na-103-trite-prostitchki-pravila-za-shtastie-na-heda-bolgar/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!