Следвайте "Буднаера" в Телеграм

EADaily: Чисто нови български оръжия, производство април 2017, в ръцете на джихадистите край Мосул и в Идлиб (СНИМКИ)

Ново българско оръжие е открито у терористите от „Ислямска държава” и сирийската „Ал Кайда”

 Това пише руското издание EADaily, което многократно е правило разследвания на схемите и доставките на въоръжение от източноевропейските страни за така наречената „умерена” опозиция в Сирия.

Изданието пише, че то се закупува по държавната програма на Пентагона за оказване на помощ на съюзниците на САЩ от американските компании Chemring и Orbital ATK и се доставя по море в Саудитска Арабия, а оттам и в Сирия.

НОВА БЪЛГАРСКА ГРАНАТА ЗА РПГ-7 В РЪЦЕТЕ НА ИСЛЯМИСТ ОТ ИДИЛ. СНИМКА: TWITTER.COMПРОТИВОТАНКОВА ГРАНАТА ЗА РПГ-7 НА САЙТА НА ВМЗ. СКРИЙНШОТ ОТ VMZ.BG.ГРАНАТИТЕ ОТ САЙТА НА ВМЗ И В РЪЦЕТЕ НА ДЖИХАДИСТА ОТ „ИСЛАМСКА ДЪРЖАВА“ СА ИДЕНТИЧНИ.

Този път обаче новите ракети и леките гранатомети от България се оказаха в ръцете на бандитие-джихадисти, признати за терористи по целия свят. Например, блогърът с ника Lost weapons, специализиращ в оръжията в зоните на конфликти, е публикувал в Twitter скрийншот от видео на „Ислямска държава”. На него екстремистите държат в ръцете си граната от противотанков гранатомет. „Ето български ръчни противотанкови гранатомети. И ИД и правителствените войски в Ирак използват български гранатомети в Мосул”, пише блогърът.

СИРИЙСКИ ТЕРОРИСТ ОТ „АЛ КАЙДА“ С ЛЕК ГРАНАТОМЕТ. СНИМКА: TWITTER.COM.ЛЕК ГРАНАТОМЕТ ОТ САЙТА НА „АРСЕНАЛ“. СКРИЙНШОТ ОТ САЙТА ARSENAL-BG.COM.ТЕРОРИСТ ОТ СИРИЙСКАТА „АЛ КАЙДА“, А В МОМЕНТА „ТАХРИР АЛ ШАМ» С РПГ-7 ПРЕЗ 2016 ГОДИНА. БЪЛГАРСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ ВМЗ ПРОИЗВЕЖДА СЪЩИТЕ ПРОТИВОТАНКОВИ ГРАНАТОМЕТИ. СНИМКА: TWITTER.COM И ВМЗ.

EADaily е извършило проверка и действително гранатата е била направена във „Вазовски машиностроителни заводи” в Сопот. Това се вижда, ако се сравни с продукцията на официалния сайт на ВМС. И на двата боеприпаса се виждат щампите, които поставят във ВМЗ.

Гранатите от сайта на ВМЗ и в ръцете на джихадиста от „Ислямска държава” са идентични. Любопитно е, че на видеото българското оръжие е свежо, датира от април тази година. И противотанковите гранатомети се използват от екстремистите против иракските сили, които в момента се опитват да освободят иракската столица на ИД – град Мосул.

ТЕРОРИСТИ ОТ ГРУПИРОВКАТА „ДЖЕЙШ АЛ ИЗЗА“ ЗАЕДНО С „АЛ КАЙДА“ СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ОБСТРЕЛ ПО ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА АРМИЯ В ХАМА С БЪЛГАРСКИ СНАРЯДИ. СНИМКА: TWITTER.COM.ТАКИВА НОВИ АВТОМАТИ АК-74 СЕ ПРЕДЛАГАТ В МОМЕНТА НА ЧЕРНИЯ ПАЗАР В СИРИЯ. СНИМКА: TWITTER.COM

Абсурдната ситуация се състои в това, че джихадистите стрелят с българско оръжие и по участващите в операцията американци, които са го купили.

Как българското оръжие и боеприпаси попадат в ръцете на ислямистите екстремисти?

Директорът на Conflict Armament Research Джеймс Беван заяви миналата година, че веки, който въоръжава сирийската опозиция, няма никакъв контрол върху това, къде в крайна сметка се оказва оръжието.

Беван твърди, че сирийските групировки, които уж воюват с ИД, често се присъединяват към нея или си сътрудничат с екстремистите. По този начин, новото оръжие попада в ръцете на терористите от ИД и чуждестранните сили, опитващи се да се борят с „Ислямска държава”, всъщност оказват подкрепа на терористите.

Превод и редакция: БЛИЦ

ПРИПОМНЕТЕ СИ:

http://bultimes.com/eadaily-chisto-novi-balgarski-orazhiya-proizvodstvo-april-2017-v-ratsete-na-dzhihadistite-kraj-mosul-i-v-idlib-snimki/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!