Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джамбазки: “Враговете ни усилено кладът огъня под бурето с барут. Тук става дума за Македония... Отечеството зове.

“Враговете ни усилено кладът огъня под бурето с барут. Тук става дума за Македония“

В момента в братска Македония една срещу друга воюват двете антибългарски фракции, про-турската и про-сръбската.

Враговете ни усилено кладът огъня под бурето с барут. За съжаление предвидихме и този лош развой на събитията около нас. Защото се интересуваме от темата и поназнайваме повечко по нея.

Затова четете, гледайте карти, учете история и мислете, преди да пишете глупости. Не че вредите някому, ама и полза особена няма. Цялата пара отива в свирките…

Про-турската акция говори и действа през министър-председателя Рама, справка – опитите за създаване на сепаратиска „албанска платформа“, за завоюване на позиции в полза на Тирана за сметка на Прищина във вътрешно-албанската битка за надмощие, както и активностите на Анкара в региона. Партия „Беса“ е отличен пример. Знаков. Целта на Анкара е ясна.

За четящите – описана е стъпка по стъпка в „Стратегическата дълбочина“ на Ахмед Давутоглу. Намира се в книжарниците, приложението е видимо. В Скопие, Тирана, Прищина и Сараево. Целта е ясна – възстановяване на политическото влияние на Анкара на Балканите в границите на бившата Османска империя. В границите от преди 1908. Ефективността от приложението на тази доктрина е несъмнена и видима.

Но в тази част на проблема нещата не са еднозначни. Например Села, бивш кмет на Струга, един от тежко пострадалите народни представители днес, е ярък и отличен приятел на България. Той е първият политик оттатък Деве Байр, поискал в следващото преброяване в Македония да има и графа „Българин“. Не бързайте.

Про-сръбската анти-българска акция също отдавна е ясна. Тя овладя ДПМНЕ под носа на София, която си играеше на мекопиши „либерални ценности“, през Белград и Москва. Успешно създаде „прокси“ „националистически“ анти-български организации, събрани от неуки и нелепи гащници и усърдно плячкосва българска история. Които жалки гащници, „скинари“ с анцузи и лачени обувки, са криминални типове с ясно изразен квартален профил, на три шамара и ритника живот, пиша го от личен опит. Няма начин да влязат в сградата на Народното събрание, ако полицията, командвана от Иванов не ги е пуснала. Тяхната роля е да бранят със зъби и нокти анти-българската власт на ДПМНЕ. За да избегнат съд, затвор и конфискации. За злоупотреби и убийства.

Нещата, оставени така вървят към гражданска война, която ще прерастне в балканска. Интерес от това имат Белград и Москва. Ние не. Но ще трябва да заемем своето историческо място и да изпълним синовен дълг. Чудесен повод да проверим родолюбието и патриотизма на баталионите ракиени патриоти и ФБ-бойци.

Очаквано, българските ФБ-геополитици на часа „изригнаха“ с нелепи, неподготвени, но за сметка на това уникално тъпи коментари. Неуважаеми и неписмени, тук Вашите фобии и мании нямат място. Не говорим нито за Шиши, нито за Пиши, нито за останалите Ви обсесии, мании и комплекси.

Тук става дума за Македония. За братска Македония и за защита на правата и законните интереси на българите там. Българи, които са останали там не по своя воля и не са нито „на гурбет“, нито на екскурзия, както може би си мислите.

За Македония, част от българското етническо землище и от българския бит, традиции, религия, култура, история. За Македония, част от нашето „днес“ и нашето „утре“. Македония, където живеят наши братя българи и македонци.

Македония, където българските интереси за заплашени еднакво от Анкара, Белград и Москва.

Македония, която трябва и ще защитим и отбраним. Затова – не си губете времето в глупотевини, гадания и теории на конспирацията и астрологията, а се гответе.

Отечеството зове.

Ангел Джамбазки, Фейсбук 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!