Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Това е подигравка с нашите родители! Пенсията им е 246 лв., а за ток и лекарства плащат…

Златка Петрова, Тервел

Дават ли си сметка депутатите, на които всяка година вдигат заплатите и ядат безплатни кюфтета, как живеят техните родители по селата, пък и в много от градовете с пенсия, по-малка от 200 лв. А и от 200 до 500 нагоре – това пари ли са.

Аз имам 246 лв. пенсия. Плащам 100-120 лв. за ток с климатик, защото съпругът ми е незрящ и не мога да паля печка. Ама и дървата не са по-евтини. Станаха 100 лв. за кубик с нарязването, а за една печка трябват 10 кубика най-малко. За лекарства плащам 120 лв., за отопление – средно 100 лв., за вода – 30 лв., за телевизор – 7 лв., за телефон – 10 лв. И като теглиш чертата – 267 лв. Ами ако не е пенсийката на съпруга ми от 370 лв., как се живее. А самотните жени или мъже как живеят с толкова пари, които описах, а и с по-малко от 240 лв.?

Две години ни дадоха по 5-6 лв. за инфлацията, което е кило сирене. А за министри и депутати всяка година има бонуси. Нямало пари за повишение на пенсиите, а за тях има хилядарки.

Дано по-скоро ни прибере майката земя, че да се отърват от нас, пенсионерите. Това, което ограбиха – направеното от поколението ни, отиде в техните влогове, хотели и вили. Говоря за тия, които грабиха. Има и честни хора все още. Но кои са те?

Източник: retro.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!