Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нова армия от чужди инвеститори се е запътила към България да ни оплячкосат отново

Говорих с млади израелци тия дни, дошли тук да правят бизнес. Между другото говореха английски, но и руски. Питах ги защо идват насам. А те – много млади израилтяни ще дойдат да правят бизнес в България. Но не само ние. От цяла Европа започват да идват и ние искаме да сме първите. И американци ще дойдат, но те по-нататък и по-бавно. България ще се развива, тук ще се излеят много пари…

Питах упорито своя нов познат, а по какви признаци съди това. А той: – трябва да вярваш, Нора!

Като че ли сме в църква. И като че ли евреите на нова богоугодна мисия са тръгнали насам. Може би някоя нова вяра са ни замислили. Интересно ние, простите българи, дали няма да сме в ролята на Иисус в тая нова инвестиционна пиеса, която отнякъде пак са ни замислили.

Питам за всеки случай:
– А с Русия ще работите ли?
– Не. С русия не работим!

Че откъде тогава, бе, джанъм, тоз харош руский, който час по час използваш, докато звънят по телефона.

Че инвестиционно оживление ще има в България е ясно, иначе и Натото им, и ЕСъто им – отича директно в Перловската река. Но какво трябва да платим, за пореден път, за да ни оплячкосат отново. Колко пъти трябва да го играем този сценарий. Досега от чуждите инвеститори виждаме само грабеж, здрав грабеж. От тях по Банско останаха фараонски строежи, които унищожиха планината и там само накъркани и надрусани туристи могат да се пускат безразсъдно по пистите. Седнете на Мотиката и се вгледайте в безжизнените прозорци на 10 етажните блокове, сякаш не си в Пирин планина, а в някое бетонно гето.

Инвеститори са и онези в Челопеч, които покрай златото изнасят и други ценни метали, за които не са платили концесия. Инвеститори са и от ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про. Инвеститор е и Веолия, собственика на ВиК съоръженията в Софийско, съоръжения, които само експлоатира и нищо не влага в тях. Съоръжения, изградени в средата на миналия век от българи.

Тъпи ли сме, че да продължаваме да им вярваме.

Лично аз възприех засиления инвестиционен интерес, като поредното нападение на мароканските скакалци, чиито първи предвестници идат от юг. От Израел.
Бог да пази България от чуждестранните инвеститори, които нашите тъпънари с удоволствие ще напускат тук да се наплюскат и да ни доопоскат!

Горко ни.

Нора Стоичкова, Фейсбук

http://bultimes.com/nova-armiya-ot-chuzhdi-investitori-se-e-zapatila-kam-balgariya-da-ni-oplyachkosat-otnovo/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!