Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цели 2 години всички хора са тровени с радиоактивна вода – Москов и Ивелина Василева 2 години са си мълчали за отровената с уран вода в Хасково, за да...

Потвърди се твърдението на Елена Йончева, че Ивелина Василева и Петър Москов са били наясно през 2015 година за случващото се с водата в Хасково. Знаели са за проблема, но не са предприели нищичко.


Първата констатация на замърсяването с уран на водата е от февруари 2015 година. През април 2016 е направено контролно замерване. След него също не са реагирали. На 4 април т.г. се установява натрупващия ефект на урана – нивата са се увеличили в пъти.

Цели 2 години всички хора са тровени с радиоактивна вода. Тепърва ще се изясняват пораженията.

Причината за замърсяването е, че до основната помпена станция има разработвано ураново находище, в което има и други редки метали.

Защо обаче областната управа и институциите са крили толкова време от населението? Пръскат милиони, да не кажа и милиард за лалугери, лешояди и гъски, а не могат дори да разкажат за случващото се в Хасково, камоли да решат проблема от това министерство на околната среда и водите. Сигурно са искали да се предпазят от скандал!

http://spodeli.eu/moskov-i-ivelina-vasileva-2-godini-sa-si-malchali-za-otrovenata-s-uran-voda-v-haskovo-za-da-articles-16190.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!