Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ШВЕДСКИ ЛЕКАРИ БИЯТ ТРЕВОГА: СИРИЙСКИ ДЕЦА СА БИЛИ УБИВАНИ В КАДЪР, за да се създаде фалшиво видео за „газовата атака“ | „Белите каски“ съобщават за химическата атака в Сирия, ПРЕДИ ТЯ ДА СЕ СЛУЧИ | Истината за “Белите каски“ (ВИДЕО 18+

Филм за Белите каски терористична организация Белите каски кандидат за Нобелова награда за мир „Оскар”

Документален филм, който възхвалява Белите каски в Сирия, група, описвана от медиите като герои и спасители, спечели „Оскар” за най-добър късометражен документален филм.

„Този филм по същество е пиар пълнеж, на една тайна операция, струваща 100-150 млн. долара. Това е една неправителствена организация, която служи като параван и се финансира от USAID, от министерството на външните работи на Великобритания, от различни държави-членки на ЕС, от Катар, както и от много други страни и общественици, подведени да дарят пари за тази спасителна група, която е всичко друго, но не и това, за което се представя. По същество тя подкрепя „Ал Нусра” и „Харакат Нур ад-Дин ал Зенки” и други известни терористични групировки на територията на Сирия. Това е факт, който е доказан от свидетелства на редица очевидци”.

членовете на групата„осигуряват медицинска помощ на терористите, те вкарват оборудване от Турция в районите, контролирани на терористите 

Жителите на Алепо разказват, че спасителните акции на групата се провеждат само, за да могат да се заснемат драматични клипове.

Когато дойдоха, за да помогнат на ранените, те ги ограбиха”, разказва възрастен мъж пред RT. „Ако хората носят бижута, те им ги късат. Всички те са крадци”. Друг мъж обвинява Белите каски в умишлено убийство на неговата малка дъщеря. „Заведох я в болницата на Гражданската защита, а те са ѝ поставили инжекция пълнас въздух, за да я убият”, разказва разстроеният млад баща./bultimes.com/

Създадената и спонсорираната от САЩ, Великобритания и Сорос радикална ислямска терористична организация Белите каски кандидат за Нобелова награда за мир

"Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Така наречените „бели каски“ на ДАЕШ са всичко друго, но не и обучен медицински персонал. На това видео, за което твърдят, че детето е жертва на „газова атака“ на Асад, някакъв тип поставя инжекция с адреналин в сърцето на някакво детенце. Там е работата, че шведски лекари от организация „Шведски лекари за човешки права“(SWEDHR), са разгледали това видео под лупа и са направили съвсем други заключения. Оказване на първо помощ на пострадали от отровен газ се състои от съвсем други процедури и шведските лекари са стигнали до заключение, че това са дрогирани с наркотик до смърт жертви. „Белите каски“ са си убийци на заплата и са получили 100 милиона долара да ни разиграват такива жестокости на екран. Аз не съм медицинско лице, но от казармените ми познания за отровните газове ми е пределно ясно, че ако тези „жертви“ са отровени от боен газ, то всички присъстващи в това видео също щяха да бъдат натръшкани по земята и натровени. Този глупак поставящ тази инжекция дори ръкавици не си е поставил и трябваше да е мъртъв до това дете. До кога ще ни лъжат с тези фалшиви видео материали?

ШВЕДСКИ ЛЕКАРИ БИЯТ ТРЕВОГА: СИРИЙСКИ ДЕЦА СА БИЛИ УБИВАНИ В КАДЪР, ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ФАЛШИВО ВИДЕО ЗА „ГАЗОВАТА АТАКА“

„Белите каски“ представяли кадрите като спасяване на „жертвите на Асад“. Никое от децата на видеото не прави впечатление на жертва на химическа атака.

Циничната измама на „спасителите“ от „Белите каски“ разкри организацията „Шведски лекари за правата на човека“ – SWEDRHR: тези т.нар. медици и доброволци не спасявали, а убивали децата, за да заснемат „реалистичните кадри“. Шведските лекари изучили видеото с „преживелите газовата атака сирийски деца“ и стигнали до извода, че в сърцето на едно от децата инжектират адреналин с дълга игла. Но първа помощ на пострадали при газова атака не изглежда така.

По външните признаци, запечатани на видеото, експертите установили, че детето се намира под въздействието на опиати и умира от предозировка. Никое от децата не прави впечатление на жертва на химическа атака. Това са целенасочени убийства, представяни за медицинско лечение, пише американското издание Veterans Today.

Дори преводът се оказал фалшив: чуват се фрази на арабски, в които има заповеди как по-добре да се разположи детето в кадъра. И нито дума как да бъде спасено.

Организацията „Белите каски“, която уж се занимава с хуманитарна дейност, миналата година имаше опит да бъде предложена за Нобелова награда за мир. Нейният основен спонсор е прочутата Агенция за международно развитие в САЩ – USAID. Много експерти наричат „Белите каски“ прикритие за терористите и ги обвиняват, че разпространяват различни фалшиви.

Ася Хованска
Отговаряйки на пропагандистките измислици, в министерството на отбраната на Русия категорично отхвърлиха твърденията за бомбардировката на Хан Шейхун от руски самолети; в руското военно ведомство напомниха, че това „далеч не е първият факт на подобен „инициативен подход“ с разпространението на антируски фалшиви“.

Представител на въоръжените сили на Сирия заяви, че сирийската армия не разполага с химическо оръжие и че заявленията на опозицията могат да бъдат част от пропагандистка акция срещу правителствената армия. В Дамаск предполагат, че може да става дума за отмъщението на терористите след тяхното провалено настъпление срещу Хама.

Централното командване на сирийската армия отхвърли всичките обвинения с използването на химическо оръжие – както в провинция Идлиб днес, така и на всяко друго място и по всяко време.

Тази версия е напълно правдоподобна, тъй като официален Дамаск, въпреки всичките препятствия, следва политиката на национално примирение и не е заинтересуван от ескалация на насилието. Но от него са заинтересувани онези, които усилват бандитските формирования в провинция Идлиб. Поредната пропагандистка истерия е отлично информационно прикритие за поредната им активизация. Контролираният от бандитските формирования Хан Шейхун заема стратегическо положение между Хама и Маарет ал Нуман; по линията е възможно настъпление на правителствената арабска сирийска армия срещу Идлиб.

В интернет форумите се коментират редица очевидни несъответствия на снимките, публикувани от „Белите каски“. На една от „душераздирателните“ снимки сътрудници на организацията обработват телата на загинали, без да използват защитни ръкавици; изглежда не се страхуват от вероятното поражение на кожата на ръцете им. Освен това местни източници в провинция Хама твърдят, че запечатаните на снимките загинали хора са били сред 250-те мирни жители, похитени от „сирийската свободна армия“ и заловени от тях по времето на атаката срещу Хама. На снимките се вижда как в кадър са попаднали камиони, стоящи близо до телата на загиналите.

Активистът Ян Грант посочва, че местността, която е запечатана на снимките, не прилича на жилищен район, а по-скоро напомня за военен обект.

По този начин са налице всичките признаци, че представлението, разиграно на подконтролната на терористите територия с използването на подхвърлени детски трупове, е насочено на първо място към това да бъде сринат трудно започналият процес на национално примирие в Сирия.

„БЕЛИТЕ КАСКИ“ СЪОБЩАВАТ ЗА ХИМИЧЕСКАТА АТАКА В СИРИЯ, ПРЕДИ ТЯ ДА СЕ СЛУЧИ

САЩ, Великобритания и Франция внесоха в Съвета за сигурност на ООН резолюция, която осъжда химическата атака в град Хан-Шейхун в Сирия и предлага международно разследване. Както съобщава Ройтерс, три страни веднага обвиниха за химическата атака правителствените войски на Сирия. За това по-рано заявиха президентът на Франция Ф. Оланд, президентът на САЩ – Доналд Тръмп, и шефът на британското външно министерство Борис Джонсън, който посочи, че видял „доказателства за вината на Дамаск“, без да посочи какви са те. За вината на сирийската армия говориха също Турция и Катар.

Според различни данни, на 4 април, в Хан-Шейхун, който се намира в южната част на провинция Идлиб, загинали от 60 до 100 души, още 200 пострадали. Дамаск отхвърли всичките обвинения и заяви, че не използва химическо оръжие нито сега, нито го е използвал по-рано. В руското министерство на отбраната заявиха, че на 4 април авиацията и правителствените войски на Сирия са нанесли удари по цехове, в които терористи произвеждат фугаси с отравящи вещества, които те използвали и в Алепо.

Въпреки всичко, Западът и Близкият изток продължават да се придържат към своята версия. Израелското издание Haaretz съобщи, като се позова на източници в Тел Авив, че атаката била съгласувана с правителството в Дамаск. А според израелската телевизия Channel 10 – и с Русия. Но детайлите в трагедията не интересуват никого, макар че предизвикват маса въпроси. Например организацията от спасители доброволци „Бели каски“ и „Съюзът на организациите по оказване на медицинска помощ“ съобщиха, че атаката срещу Хан-Шейхун от въздуха започнала в 6,30 часа сутринта на четвърти април. Неправителствените организации посочват 40 авиоудара. Включително и с бомби, натъпкани с химическо оръжие. Като потвърждение на този факт, в мрежата се появиха много снимки и видеа със загинали хора. На някои от тях излиза пяна от устата, а спасителите от „Белите каски“ обливат с вода десетки пострадали, които лежат на земята. Най-страшни са снимките с десетки мъртви деца, които се „оказаха“ жертви на химическия авиоудар на правителствените войски.

Видеата и снимките за случая Хан-Шейхун са професионални, но приличат на постановки. Личи си присъствието на нужните оператори в нужното време и на нужното място, личат професионалните ракурси и качествените изображения. И това е обяснимо, защото „Белите каски“ имат в редиците си специалисти по пиар.

„Това създава твърдото впечатление за постановъчния характер на видеоматериалите. Ние нямаме съмнение, че целият случай има провокационен характер…“ – заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Доказателство за изказаното от нея са появилите се противоречия в информациите. В „Белите каски“ заявиха, че Дамаск използвал барелни бомби, които съдържали газа хлорин. По-късно в неправителствените организации се споменава зарин. Като доказателство за авиоудара, който „нанесли“ правителствените войски, са снимките с дупки и остатъци от бомби, чиито „опашки“ стърчат на едно от трасетата в Хан-Шейхун.

Да се провери, че именно тези бомби са били натъпкани с химическо оръжие и че точно те са хвърлени срещу Хан-Шейхун, е невъзможно. Други потвърждения на тази версия няма. Странно е, че в социалните мрежи не се появи нито едно видео на сутрешния авиоудар. Качени са само видеа с дневната сирийска операция, която се случила след вероятната химическа атака. Според версията на „Белите каски“ и „Съюза на организациите за оказване на медицинска помощ“ авиоударите били нанасяни срещу центъра на „Белите каски“ и болницата, където оказвали помощ на пострадалите. На видеото, снимано отвътре, се вижда как се тресе операционната, но е непонятно къде точно е насочен авиоударът. Както е известно терористите, често разполагат своите обекти близо до болници и в жилищни райони.

Има и други любопитни факти. Във Фейсбук първите съобщения за химическата атака от въздуха срещу Хан-Шейхун са дадени от подразделение на „Белите каски“ в Идлиб. Тези съобщения датират не от четвърти, а от трети април. Първата новина е публикувана в 19,14 часа: „Срещу Хан-Шейхун са нанесени 26 удара, които продължават…“ Втората е от 23,18 часа: „Повече от 20 случая на задушаване сред цивилни лица, основно жени и деца, след удара по Хибит в Хан-Шейхун с барелни бомби с хлорин…“ Тази новост се съпровожда със снимки на плачещи деца.

Така „Белите каски“ съобщиха за химическата атака във Фейсбуг на 3 април. Главното подразделение на „Белите каски“ съобщи за химическата атака на 4 април и посочи, че тя се случила рано сутринта. До тези данни се придържат и останалите организации и групировки на „умерената“ опозиция.

Доколко версията за съпричастието на сирийските правителствени войски в трагедията на този сирийски град отговаря на действителността, е невъзможно да се провери. Достъп до Хан-Шейхун имат само членове на неправителствените „Бели каски“ и „Съюза на организациите по оказване на медицинска помощ“, но не и официални международни организации или чуждестранни журналисти.

Хан-Шейхун се намира под контрола на „умерената“ опозиция в провинция Идлиб. Днес градът се намира недалич от линията на фронта, близо до Хама, и го контролира групировката „Трахрир ал Шам“, разклонение на Ал Кайда, и групировки на „умерената“ опозиция. Точно те използват забраненото химическо оръжие.

Преди една година кюрдски правозащитници посочиха, че „умерената опозиция“ използвала химическо оръжие в района на Шейх Максуд Алепо, прессекретарят на групировката „Ахрар ар Шам“ съобщи, че един от командирите ще бъде наказан за използването на оръжие, което нарушава международните конвенции.
В същото време информационната вълна, в която участват западните лидери, изглежда добре планирана. Блогърите – привърженици на „умерената опозиция“ и Ал Кайда, призовават активно своите читатели в социалните мрежи да разпространяват новината.

Както заяви Мария Захарова, проектът за резолюция на САЩ, Великобритания и Франция е антисирийски, тъй като предрешава разследването и веднага, без разследване, посочва виновния – Дамаск.

„Цялата ситуация не е нещо друго, а провокация. И тя трябва да бъде изяснена…“ – посочи източник от руското външно министерство, като обясни защо Русия не поддържа резолюцията.

„Предизвиква недоумение фактът, че вместо обективно да се разследва случилото се, веднага се произнася присъда и се внася в Съвета за сигурност, за да се осъди…“ – посочва председателят на комитета по отбраната в Държавната дума. / Издателство „Распер“

http://bultimes.com/shvedski-lekari-biyat-trevoga-sirijski-detsa-sa-bili-ubivani-v-kadar-za-da-se-sazdade-falshivo-video-za-gazovata-ataka-belite-kaski-saobshtavat-za-himicheskata-ataka-v-siriya-predi-tya-da-se-sluchi-is/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!