Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посочете ми един оцелял християнски град на териториите на бунтовниците!

Сега се обръщам към Американското посолство и „Америка за България”. Уважаеми грантаджии, понеже аз съм от християнски град в Сирия, наречен Махарде, най-големият такъв в страната, бихте ли имали доблестта да финансирате едно начинание? Нали търсите истината? Какво ще кажете да отидем в Сирия и да ми посочите къде има един оцелял християнски град на териториите на т.нар. бунтовници, било то умерени или неумерени? Дайте да вземем онлайн телепрезънс и пряко да предаваме оттам, ако трябва, ще обиколим и питаме всички християни. Готови ли сте на такова начинание? Имам още няколко въпроса? Защо Вашето правителство финансира геноцида над християните? Защо не чух и думичка в американската преса за ежедневните нападения над нашия град от тия умерени уроди, „Джейш ал Изза”? Кой ги финансира. Поправете ме, ако ме греша, но САЩ официално не им ли даваше екипировка и пари? Като нападнете сирийската армия, кого нападате? Сирийци, християни, алауити и сунити. Истинските сирийци.

Също така, бихте ли ми посочили една педя бунтовническа земя, в която не е обявен уахабитско-салафитски шериат? Бихте ли ми обяснили как така ИДИЛ нападна сирийските бази моментално след американските и израелските удари около Дер Еззор, Хомс и Палмира? Бихте ли ми обяснили как така Идлеб е столица едновременно на „Ал Нусра” и на Сирийската свободна армия (ССА)? Защо в самия град Идлеб има табели, на които се забранява на жена да излезе без никаб? Бихте ли ми обяснили защо непрекъснато виждаме американски оръжия и TOW снаряди в „Ал Нусра”? Бихте ли ни казали защо отказвате да признаете „Ахрар ал Шам” за терористична организация, след като основателят й е бивш член на „Ал Кайда”, а сегашният шеф на „Ал Нусра” (или сега „Тахрир ал Шам”), т.нар. Абу Джабер, е бившият шеф на „Ахрар ал Шам”? Бихте ли ни казали защо братовчедът на основателят на ССА разпространява радикален ислям в България?

А на всеки, който мисли, че има, примерно, християнски оцелял град на териториите на бунтовниците, предлагам да си заложи публично цялото имущество, да отидем на място (финансирани, примерно, от „Америка за България”, ако имат капка достойнство) и тогава да говори.

P.S. Уважаеми грантаджии от „Америка за България” и Американското посолство, надявам се да имате доблестта да ми отговорите. Сещам се за една друга сила, която обичаше да се обгражда от сервилни, послушни, безскрупулни агитатори и манипулатори. И пропагандатори. Само че тази система се разпадна и бе обявена отдавна за тоталитарна. За провалена система. Ще е добре да помислите дали да не си повишите малко нивото и да почнете да давате път на критично мислещи, самостоятелни и силни личности, търсещи фактите, а не прилежно да ви лижат… подметките. Онези, които се обграждат от лепкав, подмазващ се боклук, сами започват да смърдят.

Дахер Ламот

Град Махарде е разположен на около 50км от град Хама, на брега на река Оронто. Има(ше) население от около 20хил.души, изцяло православни християни. Известен е като родното място на отец Хазим, патриарх на Антиохия, познат като Патриарх Игнатий IV, третият по важност човек в Православието, както и като роден град на първата олимпийска шампионка на Сирия, Гада Шуаа. (Бел.ред).
Пълния текст е публикуван в glasove.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!