Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пенсионерите да духат супата? Патриотите се отказаха от тях?

Цветан Цветанов: Патриотите се отказаха от минимална пенсия 300 лв.

Обединените патриоти са се отказали от искането за 300 лв. минимална пенсия. Това обяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той дойде в студиото направо от преговорите за съставяне на коалиционно правителство с Обединени патриоти, които бяха в Народното събрание.
 
В началото на май месец, надявам се, ще имаме кабинет, заяви Цветанов.
И продължи: "Hямa нeпpeoдoлими нeщa, aз cъм yбeдeн, чe мoтoтo "Бългapия нaд вcичкo" щe бъдe вoдeщo".

Темите за персонален състав на кабинета въобще не са обсъждани, бе категоричен Цветан Цветанов.

„Не сме говорили Валери Симеонов да бъде енергиен министър. Бойко Борисов никога не е настоявал, по никакъв повод, лидерите на партиите от коалицията да стават министри“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Това е на заден план, каза той по отношение на персоналния състав на бъдещото правителство. В момента трябва да уточним параметрите за пенсиите, каза той.

„Обединени патриоти също са на позицията, че 300 лв. минимална пенсия не е възможна. Гoвopим зa cъздaвaнe ycлoвия зa икoнoмичecки pacтeж нa дъpжaвaтa, кoeтo cтpyвa пapи. Бюджетът е един. А ние говорим за терористични заплахи. Много е важно да инвестираме в бъдещето“, каза още Цветанов.
"Днec диcкyтиpaxмe ocнoвни aкцeнти oт yпpaвлeнcкaтa пpoгpaмa, Πaтpиoтитe yтpe щe ни пpeдocтaвят пpeглeдaния тeкcт. Към нacтoящия мoмeнт cмe гoвopили зa ceктopни пoлитики, yпpaвлeнcкaтa пpoгpaмa и пeнcиитe", ĸaзa Цвeтaнoв.

Вторият човек в ГЕРБ призна, че между партията му и патриотите има различия по мажоритарната система. ОП са против. Затова от ГЕРБ са решени да внесат свой законопроект за мажоритарна система.
Цветанов каза: „Обединени патриоти“ си отстояват тяхната позиция, че мажоритарната система не е добра. Но това няма да е препъни камък. Няма да е проблем за коалицията!“

Коалицията ще бъде двустранна ГЕРБ - ОП, но ще разчитаме на подкрепата на ВОЛЯ, кабинетът ще е ясен до началото на май, повтори Цветанов.

„Ще направим среща и с ВОЛЯ, за да търсим евентуална парламентарна подкрепа. Ще разчитаме подкрепа и от страна на опозицията по важни национални теми“, бяха точните думи на Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов разкритикува остро служебното правителство и президента Румен Радев в коментар за атаката на САЩ срещу Сирия. Цветанов заяви, че българското правителство трябва да има реакция и позиция. „Липсата на позиция от страна на президентство и българското правителство, означава, че страната ни не се намира в добра кондиция. Този кабинет се управлява еднолично от президента Румен Радев. Нямаме президент, който за толкова кратко време да е допуснал такава поредица от грешки“, атакува зам.-председателят на ГЕРБ.
Според Цветан Цветанов президентът Румен Радев върви към президентска република. Цветанов намекна, че така е винаги, когато има държавен глава, посочен от БСП
Президентът управлява министрите, прескачайки премиера Огнян Герджиков, убеден е зам.-шефът на ГЕРБ. "От всички стенограми от заседанията на Министерския съвет се вижда, че Герджиков не може да координира дейността им, защото те се управляват от Радев," изтъкна Цветанов.

Запитан дали ще продължи и как Националната програма за саниране на многофамилни жилища, той каза, че от „Обединени патриоти“ имат определена позиция. „Имаме само един преговорен екип, който води разговори. Когато имаме коалиционно споразумение, тогава публично ще бъде оповестено абсолютно всичко“, заяви Цветанов.

http://epicenter.bg/article/Tsvetan-Tsvetanov--Obedineni-patrioti-se-otkazaha-ot-minimalna-pensiya-300-lv-/124773/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!