Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цялата схема на на т. нар. „Национална лотария” работи единствено и само в интерес на измамниците, които са я създали, а те са ясни!

Замилионите наивници, които всеки ден дават левчетата си да трият билетчета всичко е само някаква илюзорна надежда.

Скандалът със спечеления джакпот на Националната лотария се разраства.

Агенция ПИК публикува шокиращ сигнал за коварните правила от лотарията:

Дни наред всички медии са в истерия за падналия "рекорден" джакпот на Националната лотария. То не бе издирване на човека, то не бяха включвания от родния град на човека, да го чакат да изникне от някъде. Малко след това чичо Митко от Ямбол се появи изненадващо. Ухилен и доволен, ама не знае какво ще прави с парите. Как и ще знае, като всъщност той няма да ги вземе. 

 

До пощата на агенция ПИК се получи интересен сигнал. В него ясно се описват схемите на голямото прецакване "Национална лотария" и истината за това дали всъщност чичо Митко е милионер, или не съвсем. 

Ето и писмото до ПИК с шокиращия сигнал за коварните правила и голямото прецакване от лотарията, без редакторска намеса:

 

Спечелил човечецът, но всъщност какво? – Имагинерни пари, които някой ще му ги върти 20 години, а за него... на час по лъжичка. Всяка година по 500 хил.?! – повече струва колата на г-н Шарлопов, но нейсе. Веднага на опашката се появиха спортисти, психолози, бизнесмени, ТВ водещи в екстаз, които акъл започнаха да дават как да инвестира, да искат помощи и пр., а това, че парите ги няма никой не го интересува. Какво са 500 хил. за нещо по-сериозно? – ами нищо, но това не пречи всички да смятат в милиони?!?! Да, за обикновения, беден човек половин милион са впечетляваща сума, но тези, които печелят стократно повече от същите тези хорица не искат дори едни случайно спечелени пари /джакпотът не падна повече от година и половина/ да изплатят. Всичко е под някакви условия и аз питам:

1. С какво право огласяват кой е печелившият, ако той не желае? По закон никой няма право да огласява източниците на доходи на частни физически и юридически лица освен ако не са разследвани за злоупотреби от специализираните органи, т. е. по тази пункт печелившият може да съди т. нар. „Национална лотария” за злоупотреба с информация.

2. Печалбата се изплаща 20 години?! Пита се какво става ако за това време човекът не дай Боже се спомине, „Лотарията /фирмата/” фалира, настъпят социални катаклизми, война, непочтени лица се намесят в схеми за натиск, измами, убият го целенасочено и пр. – Ами ще загуби всичко човечецът, все едно не е печелил и по-добре да не беше, а някой ехидно ще се смее на гърба на „бедняка-милионер”.

3. По какъв закон се изплаща само 1/24-та от спечеленото, а с останалата сума „Лотарията” си играе както намери за добре години наред? Във всички нормални страни, ако печелившият си поиска цялата сума му се удържат примерно 30 % от печалбата и получава останалото. Всеки би предпочел да получи в случая реално 9 от тези 12 милиона и да разполага с тях както намери за добре, а не да го залъгват с някакви пари, които щял да получи след като си иде от този свят още повече, че печалбата не можело да се наследява.

4. Разсъждавайки логично цялата схема на на т. нар. „Национална лотария” работи единствено и само в интерес на измамниците, които са я създали, а те са ясни! Замилионите наивници, които всеки ден дават левчетата си да трият билетчета всичко е само някаква илюзорна надежда. Непрекъснато се рекламират десетки, нови и нови игри с обещания за 10 Х 500 хил., безкрайни милиони и пр., а да сте чули да са спечелени след като било задължително да се обявяват?! С пренебрежимо малки изключения /2 или 3/ ни показват хора, ударили 5, 10, 15, 20 хил. лева, тук-там някой с по-голяма сума. Да са Ви показали онзи, който е спечелил обещаваните в една от игрите 50 хил. за 10 или 20 години? Но това не пречи да триете с надежди за бинго, кръстословици и каквото там Ви дойде на акъла.

5. Не съм против. И в Библията е казано „блажени са вярващите”, но поне не лъжете откровено народа, защото има хора, които знаят за какво става дума. Жалкото е, че институциите, видимо подкупени и в случая си мълчат, ни лук яли, ни лук мирисали. Представа нямате какво печелят тия от „Националната лотария” и всичко отива само и единствено в джоба им... Добре, че не знаете!

В тотото не е по-различно, но там поне част от парите отиват за българския спорт.

Ура – да живее България и "Националната лотария"!

С уважение, М. Димитров
В него ясно се описват схемите на голямото прецакване "Национална лотария" и истината за това дали всъщност чичо Митко е милионер, или не съвсем.

Агенция ПИК потърси за коментар Бетина Жотева, която е член на Съвета за електронни медии, във връзка с масираните реклами по телевизията на "Националната лотария". Има ли подвеждащ елемент в тях, нарушен ли е законът и ще предприеме ли мерки СЕМ.

Интервю на Асен РАШКОВ

- Г-жо Жотева, може ли да говорим за нарушения, когато става въпрос за рекламата и предаванията на Националната лотария?

- Ако знаете колко разправии имаме с това нещо, просто не е истина. Имаме страшно много сигнали от хора, които пишат и питат как е възможно СЕМ да не прави нищо. Изпратили сме поне 20 писма до Държавната комисия по хазарта за нарушаване на Закона по хазарта. И оттам ни отговарят всеки път, че законът не е нарушен. Тоест не подлежи на санкция нищо от това, което се излъчва като реклама за лотарията.

- Тоест няма нарушение нито на Закона за хазарта, нито на Закона за радиото и телевизията?

- Абсолютно. На нас ни звънят обикновени граждани, за да ни питат защо го допускаме това нещо. Когато ние се обръщаме към Комисията по хазарта, отговорът е, че няма нищо нередно. На всички обясняваме, че на практика не е нарушен нито един закон и санкциите няма да минат в съда.

- Какво е Вашето лично мнение за тези реклами на Националната лотария? Има ли елемент на подвеждане на аудиторията? Остават ли скрити важни детайли за зрителите?

- Моето лично мнение е, че тези игри са изключително вредни. Това е такъв вид хазарт, към който човек се пристрастява. За съжаление хората са бедни и се надяват да спечелят нещо. Аз обаче не съм убедена, че всички, които ги показват, че са спечелили определена сума, в действителност са я спечелили.

- Но тук става дума за голяма измама...

- Нямам представа. Не познавам нито едно лице, което да е спечелило. Аз лично не бих препоръчала на хората да играят. Но виждаме една толкова масирана реклама.

- Има ли СЕМ някакви други възможности, с които да спре или поне да промени това, което се излъчва по телевизията, която става въпрос за лотарийни игри?

- Ние нищо не може да променим и да направим. Всичко е в ръцете на народното събрание. Ако върнете лентата назад, ще видите как няколко Народни събрания подред първото нещо, което променят, е Законът за хазарта.

- В заключение, първата промяна трябва да дойде от Народното събрание, така ли?

- Абсолютно. Ако нещо трябва да се промени, това е Законът за хазарта и това трябва да стане в Народното събрание.

https://petel.bg/Pik--Izlagaha-li-chicho-Mitko-s-12-te-miliona-__201991 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!