Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Молят президента да анулира изборите – ЦИК: Няма основание за касиране на вота

В интернет тръгна петиция с молба до президента за анулиране на парламентарните избори

До Президента на Република България Господин Румен Радев: Молба за анулиране на парламентарните избори от 26.03.2017 г.

Уважаеми Господин Президент Румен Радев, С голямо съжаление Ви информирам, че конституцията на Република България бе за пореден път погазена. Припомням Ви, че в Конституцията, която е върховен закон стоящ над всички останали, чл. 1, ал. 3 гласи „Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“. Във връзка с този текст смятам, че изборът на парламент с 42.74% е нарушение на Конституцията. Изборът на парламент е суверенно право на целокупния български народ, а не на отделна негова част. Самият изборен кодекс не е съобразен с конституционните права на българския суверенен. Парламент избран с по‐малко от участието на половината от българския суверенен народ е нелегитимен и нарушава устоите на Българската държавност и демократичният избор на народа за сформиране на правителство. В тази връзка, според гореизложеното Ви молим да анулирате изборите и да насрочите нови такива!

Владислав Вълканов

Линк към петицията: AVAAZ.org

ЦИК: Няма основание за касиране на вота

Около 130 жалби за нарушения в изборния ден са били подадени в Централната избирателна комисия, но сред тях няма такива, които да дават основание за касиране на вота.

От комисията уточниха, че няма и жалби за български граждани, които не са били допуснати да влязат в страната, за да гласуват.

Единственият казус е с хора, отишли да гласуват от Турция в Гърция и той е бил решен благоприятно за тях.

„Все още няма обявени окончателно резултати, които да подлежат на каквото и да било обжалване”, коментира Александър Андреев от ЦИК, цитиран от bTV.

Официалните резултати се чакат най-късно в четвъртък, като има възможност те да бъдат обявени и по-рано. Тогава трябва да стане ясно и официалното разпределяне на депутатските мандати. Кои народни представители влизат в следващия парламент ще стане ясно в понеделник.

http://frognews.bg/news_132055/TSIK-Niama-osnovanie-za-kasirane-na-vota/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!