Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов: Аз крадец?! Откакто се качих на една джанка в детството - чуждо не пипам!

Още вчера, без да вдигам много шум, съм завел дело срещу г-жа Нинова.
Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И така обясни, че вече съди лидера на БСП Корнелия Нинова. В същото студио ден по-рано Нинова използва поговорката "Крадецът вика дръжте крадеца", а Борисов се засегна, че го е нарекла "крадец". И обяви веднага, че ще я съди.
 
Бойко Борисов обясни случка от детството - бил в четвърти клас и с други момчета се качил на чужди джанка. "Дойде собственикът, ние побягнахме, смачкахме един лук. Толкова бой ме е бил баща ми! Баща ми ме бие, майка ми - говори. Оттогава не съм си помислил, че мога да открадна. Толкова превенция, толкова превенция..., че оттогава чуждо не пипам! Толкоз по въпроса!"
 И смени темата с репликата: "Много ми се иска да кажа на тези хора, на които ние, политиците, не сме омръзнали, да кажа какво искаме да се случи в страната. Позволете, да не коментирам хора, които не си мерят приказките."
 
Водещите Ани и Виктор обаче попиха Борисов дали не съжалява, че е влязал в спор с Елена Йончева. Той отвърна: "Защитих Делян Добрев. Може би не трябваше толкова гласно да ги кажа тези неща. Но вече има дела, ще се видим в съда. Не за първи път лидери на партии се съдят."
На директния въпрос дали съжалява за случката с Йончева, отговори: "Тя е идвала при мен. Но може би сега, след като я изгониха от президентството се е поизнервила. Но надали българските избиратели заслужаваха да видят това. Но след като те са решили така, така съм решил и аз. Да затворим темата!"
 
Водещите показаха на Борисов видео от атаките на Нинова с репликата: "Демокрацията ни отне много, но ни даде свободата да казваме какво мислим и да се борим за правата си. Един човек ни отне и тази свобода".
 
"Какво да коментирам!? Най-добрите оценки за борбата с контрабандата на нашето управление е дала ЕК. Четири мириарда и повече в бюджета, докато по времето на управлението на БСП дори нямаше шеф на митниците. Какво да ви кажа!? Демокрацията им пречела!? Да върнат чл. 1 от конституцията и БСП да са си на власт! Какво да ги коментирам! Ще минат изборите в неделя. Тежко разединен народ, това ще получим! В момента, когато съединението трябва да е най-силно!", каза Борисов.
 
Бившият премиер припомни ситуацията на Балканите и Европа - преди месец кредитните рейтинги на Турция и Гърция стигнали до ниво "боклук", Македония толкова време не можела да направи правителство, терористичен акт след акт в цяла Европа, Ердоган всеки ден заплашва Европа, а вече и България.

"Познавам добре Ердоган. Знам колко твърди и внимателни трябва да бъдем с този човек", каза още той.
 
И продължи по повод на атаките от страна на БСП: "При всичките тези обиди, квалификации и неверни неща, когато десет години над милион души гласуват за ГЕРБ, така обиждаш всичките тези хора. Аз бих им отговорил много остро, но зад БСП стои друг милион хора. Аз имам много приятели в БСП, ако почна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора. Как може така да се говори!"

"Имахме нормални отношения. Поздравявали сме се с есемеси. Това са комуникации. С всички политически опоненти би трябвало да можеш да си говориш", добави бившият премиер.

Водещите използваха, че той сам заговори за есемеси и го попитаха изпратил ли е есемес на премиера Огнян Герджиков да уволни медийния си съветник Иван Гарелов.
"Не!", бе категоричен той. И продължи: "Ако имах възможност така да ръководя г-н Герджиков, щях да върха главния секретар (на МВР) и всички уволнени." Борисов върна темата към разговора в същото студио ден по-рано с Корнелия Нинова. "Имаше един момент, когато г-жа Нинова много се смути. Но изпечените политици могат и детектора на лъжата да излъжат. Вкарваш нещо, което е истина по темата. Вие запитахте - вие с г-н Доган виждали ли сте се. Тя за момент се смути и каза - с Карадайъ се виждах", припомни Борисов. И риторично запита по каква работа могат да се виждат двама опоненти по време на кампанията. Даде и отговор - "Или, след като са получили гласовете на ДПС на президентските избори, говорят за коалиция, нещо, което тя отрече. Но остана още една тема - назначенията, които БСП и ДПС прави поголовно навсякъде. Тогава отиваме на третата тема - чие е служебното правителство - кой го назначава и кой го управлява. В никакъв случай не е ГЕРБ, ние нямаме нито едно назначение там!"

Запитан въждал ли се е с Ахмед Доган, Борисов отговори: "Не съм се виждал. Чух се с Карадайъ, когато минах през Кърджали. Обадих се и на Карадайъ и на Лютви Местан. Казах им - минавам през Кърджали, тук да не се сбиете... Най-приятелски." И прехвърли отново темата към Нинова - "С Карадайъ могат да говорят по два въпроса - или за коалиция, или за назначения."

http://epicenter.bg/article/Boyko-Borisov-/123578/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!