Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Задържаха имама на село Света Петка, оказвал натиск да се гласува за ДОСТ

На 17 март имамът завел 40 жители на селото, повечето жени, на организирана от него безплатна екскурзия в Турция

Имамът на велинградското село Света Петка е бил задържан днес, заради нерагламентирана агитация и натиск върху местни жители да се гласува за ДОСТ на предстоящите избори, съобщава „24 часа“. В рамките на операцията през целия ден селото е блокирано от полиция, съобщиха очевидци. На 17 март имамът завел 40 жители на селото, повечето жени, на организирана от него безплатна екскурзия в Турция.

В нейните рамки започнал да агитира екскурзиантите, че трябва да се гласува за ДОСТ. Срещнал ги дори с турски представител, който обяснил на хората от Света Петка, че в южната ни съседка подкрепят ДОСТ и трябва да се гласува именно за тази партия.

След като се прибрали в селото си натискът спрямо пътувалите до Турция продължил, като им било обяснено, че екскурзията всъщност не е безплатна, а е един вид поето задължение, че трябва да се гласува за ДОСТ. През целия ден днес в Света Петка се водеха разпити на участвалите в разходката до Турция. От окръжната прокуратура в Пазарджик не потвърдиха, но и не отрекоха за операцията, като съобщиха че информация може да се получи единствено от ВКП. От пазарджишката полицейска дирекция също отказаха коментар, въпреки че операцията се провежда от служители на велинградското полицейско управление и регионалната дирекция.

http://epicenter.bg/article/Zadarzhaha-imama-na-selo-Sveta-Petka--okazval-natisk-da-se-glasuva-za-DOST-/123444/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!