Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Голямо изследване на Йейлския университет доказа, че ваксините причиняват не само аутизъм, но и множество мозъчни разстройства

Колко полезни и колко вредни са ваксините е въпрос, който с всеки изминал ден се налага все повече. От двете страни на аргумента съществуват истини и лъжи, които могат да попречат на способността на хората за вземане на рационални решения.

В последните 50 години ставаме свидетели на възход на мозъчните разстройства, като аутизъм, хиперактивност и тежки депресии. Родители от цял свят съобщават, че един ден децата им са напълно нормални и здрави, а на следващият, след като бъдат ваксинирани, получават аутизъм или ХРНВ (Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието).

Докато науката и правителството продължават да поддържат тезата си, че няма причинно-следствена връзка между ваксините и психическите разстройства, родители и голям брой проучвания съобщават за обратното. Сега едни много смели и хладнокръвни учени са успели да докажат това, което много хора знаят от доста време.

Също така е доказано, че учени от Центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати са унищожавали данни, които показват съответствието между ваксините и аутизма при децата. (Виж още на англ. език)

Изследователи от Пенсилванския държавен университет и Йейлския университет изследвали „дали предхождащите ваксинации са свързани с повишената честота на обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), анорексия нервоза (АН), тревожно разстройство, хронично тиково разстройство, хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието (ХРНВ), голямо депресивно разстройство (депресия) и биполярно разстройство в национална извадка от частно осигурените деца“.

При контрол за счупени кости и отворени рани (контрол означава да се използват често срещани случаи като метод за контраст), изследователите заключават, че хора, които са получили ваксината за грип през последната година, „също са свързани с изненадващи диагнози на АН, ОКР и тревожно разстройство“. Тези открития значително разширяват общите разбирания, че ваксините са свързани с аутизма, като сега включват и други три мозъчни заболявания.

Данните използвани в проучването са от частни застрахователни искове. „Използвайки данните от застрахователните искове, ние сравнихме предхождащите ваксинации при деца и юноши на възраст 6-15 години с изброените по-горе психиатрични разстройства, които са били наскоро диагностицирани между януари 2002 г. и декември 2007 г.“, пише в изследването.

Нещо повече, корелациите не са били ограничени само до ваксини за грип. Според проучване публикувано в списание Frontiers in Psychiatry, „Няколко други асоциации са също значителни с КР > 1.40 (хепатит А с ОКР и АН; хепатит Б с АН)“, което означава, че ваксините срещу хепатит също са замесени в причиняването на мозъчни разстройства.

КР – коефициент на риска

Както при повечето изследвания, учените не заклеймяват имунизациите, че причиняват тези твърде общи мозъчни заболявания. „Този пилотен епидемиологичен анализ предполага, че появата на някои невропсихиатрични разстройства могат да бъдат временно свързани с предходни ваксинации при подгрупа от лица,“ пишат те, като добавят „тези находки дават основание за по-нататъшно разследване, но не могат да докажат причинно-следствена роля на предхождащите имунизации в патоетиологията на тези условия“.

Изследователите също така предупреждават обществеността да не се слагат ваксини, освен задължителните по схема. „Имайки предвид степента на важност на новооткритата информация в контраст с ясните ползи за общественото здраве на своевременното прилагане на ваксини за превенция на смъртността и заболеваемостта от детски инфекциозни болести, ние насърчаваме семействата да поддържат схемите за ваксинация в съответствие с насоките от Центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати“, заключават те.

Ние от Сетланс (България) не сме лекари и не даваме препоръки, за това, какво трябва да направите вие и вашето семейство по отношение на ваксинацията. Нашата цел е да ви предоставим информация, която няма да откриете в масовите медии. / Natural Blaze

Автор: Радослав Сидеров 
Източник: Сетланс (България) 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!