Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо, след като два мандата ГЕРБ бяхте на власт, не решихте проблемите, които сега обещавате да решите?

Не бих се занимавал с поредната проява на Борисов, този път в предаването на бТВ „120 минути“, но ме предизвика психологическото състояние на „интервюирания“ бивш премиер Борисов. Бойко не успя да се овладее. Слушалката в ухото на водещия на „120 минути“ не му подсказа точните и актуални въпроси. Слушалката в ухото на водещия му подшушна въпроси, които несполучливо имитираха журналистическа агресия в добрия смисъл на това понятие.
И въпреки имитацията, два пъти бившият премиер, който се кани да потрети диктата над народа си, не удържа похабените си нерви. За пореден път видяхме един уплашен, изнервен, изнемощял индивид, който се опитва да показва бабаитлък и борбеност.

Прочее, най-голямата грешка на Борисов в тази псевдопублицистична проява беше, че не позволи на Томислав Дончев да му помогне, въпреки опитите на Дончев да направи това. Не му позволи дори да довърши поне една от малкото тези, които Дончев започна и начина, по който Борисов се намесваше, за пореден път показа, че този човек не може да понася друг да говори, та било и свой. Не помогна дори и специалното питане на водещия към Дончев, което при участие на двама съотборници е недопустимо, водещият да решава кой да говори…

За да се пише за казаното от Борисов, човек трябва да си наложи мазохистичното наказание да изслуша с химикалка и бележник „интервюто“. Защото нямаше нито едно правилно изречение. Нямаше нито един отговор в съответствие с въпроса. Нямаше нито една правилно представена теза. Борисов говореше, като на седянка
Той по футбалерски прехвърляше топката в полето на опонентите си и неуместно вмъкваше имената им в нескопосаните си обяснения за хала на държавата. Може би да не даде възможност на водещият да зададе единственият важен за претенциите на ГЕРБ въпрос „Защо, след като два мандата, в продължение на седем от последните 10 години, бяхте на власт, не решихте проблемите, които сега обещавате да решите. И какво ще бъде това непрекъснато надграждане, след като и сами признавате, че основните проблеми на държавата не са решени?“.
Днешното интервю само засили чувството за безпътица и безнадеждност за една държава и един народ, който позволява да го управляват неуравновесени политици.
Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!