Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът събира спецслужбите и Цацаров на спешна среща за Турция

Президентът Румен Радев събира шефовете на разузнаването и останалите специални служби както и главния прокурор Сотир Цацаров на спешно съвещание във връзка с напрегнатите отношения с Турция, предаде Канал 3.
 
Няма конкретен повод заседанието да се проведе днес. То започва в 16 часа на "Дондуков"2.
 
Не се планира на него да присъства служебният премиер Огнян Герджиков. Не са предвидени и изявления за медиите.
 
Държавата ще бъде на мястото си, обеща преди два дни в тв интервю по БНТ президентът, а в същия ден стана ясно, че ДАНС е изгонила от страната ни турски емисари, проповядвали разделение в смесените региони. Напрежението предизборно ескалира и заради включването на турски държавни служители в нашата кампания на страната на ДОСТ.  

Не една и две политически сили протестираха с жалби и декларации в ЦИК срещу ДОСТ и рамото на турската държава, като сред тях бяха Патриотите, социалистите, реформаторите. От РБ малко по-рано днес внесоха декларация до президента, в която настояват да бъдат затворени всички секции извън дипломатическите мисии в Турция.

Преди дни пък служебният премиер Огнян Герджиков успокояваше, че подобна намеса в нашите избори от страна на Турция е имало през всичките години на Прехода, но нямало нищо страшно, защото това били само опити. В същото време служебният вицепремиер Стефан Янев пък гарантира, че всички автобуси на изборните туристи от Турция ще минат без проблем и държавата ще направи възможното, за да облекчи пресичането на ГКПП-та през всички възможни коридори.

http://epicenter.bg/article/Prezidentat-sabira-spetssluzhbite-i-Tsatsarov-na-speshna-sreshta-za-Turtsiya/123222/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!