Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Спестявам от заплата, на пролет ще си санирам къщичката – духа много

„Кой е Иван Гарелов? Един агент на ДС на 74 години, на него ли да му обръщаме внимание“, възмути се бившият премиер

„Имам заплата и това е, което имам като спестявания. Пет пъти са ме проверявали от Орешарски досега“, призна в ефира на bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако е живот и здраве, на пролет ще си санирам къщата, защото толкова санирахме, ама моята не е санирана, духа много, така че…Тя е еднофамилна, ще си платя, ще си я санирам, защото като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя“.

Зависи ли от ГЕРБ дали и България корумпирани ще влязат в затвора? „Не, не зависи от нас. От нас зависи да правим законите, от прокурорите и съдиите зависи това“, отговори лидерът на партията Бойко Борисов в ефира на бТВ днес.

Заедно с него бе бившият вицепремиер Томислав Дончев, който допълни, че има много стъпки, които трябва да се направят, за да работи съдебната ни система по-добре.“Проблем за мен е, когато съдебната реформа стане идеологическо клише“, отбеляза той.

Борисов обаче обясни подробно за антикорупционния орган, който ГЕРБ планират, но който всъщност не събра подкрепа в последните дни на предишния парламент и бе блокиран общо два пъти от партньори в коалицията ГЕРБ-РБ-ПФ:“Този, който има охолен живот, къща, кола, комисията тръгва отзад напред – докажете сега откъде тази пара е заявена. То ще е един орган, изцяло независим от премиер и прокурор“

Той обърна внимание и на друга идея:“И още нещо – искаме тримата големи (върховни съдии, бел.ред.) да идат на три месеца, искаме своите депутати да ги викнат и да им правят отчет.“

Първата част от разговора в „120 минути“ обаче беше концентрирана в предизборните скандали на ГЕРБ – сблъсъците на Борисов с Елена Йончева от БСП, Корнелия Нинова, Иван Гарелов…“В тази кампания достатъчно внимание й обърнахме, тя се е засилила да се видим в съда, там ще кажа каквото трябва“, обясни той за спора си с Йончева и обясни, че казусите са два – от една страна дали е имало „схеми“ за индиректно получаване на пари през БНТ, както хора, работили с нея споделиха, и второ 2-те милиона лева, които България според него е изхарчила заради Йончева след мандата на Сергей Станишев.

24news.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!