Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цвета Кирилова: България е страна на духа и е най-древната културна нация

Уверена съм, че все повече са тези от нас, които вярват, че скоро за България и българите ще се говори много. Окончателно ще се изясни КОИ сме и, че ТУК сме били! Колкото и жалки опити да има назад във вримето и днес да бъде заличено културното ни наследство, за да бъдем покорен народ, толкова повече находки, сведения и писмени знаци проговарят за древните ни исторически корени.

България е страна на духа и е най-древната културна нация. И това не е допустим повод за потисничеството, обезверяване и липса на самочувствие. Точно обратното! Истината е изречена многократно. Ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни.

Духовната безпътица поражда историческите и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаване на съзнанието от коварните скрупули и дефекти да падаме многостранно поробени и да плащаме твърде тежка цена. Само въпрос на време е, когато славата на дедите ни ще блесне отново. Излезе ли наяве истината, цял свят ще разбере що за народ сме и името българин ще се произнася с уважение и възхищение…

Дедите ни са не само хората създали най-древната писменост. Това свидетелства за изключителната интелигентност на нашите предци и техните държавнически способности. С право можем да се гордеем с миналото си, с право можем да кажем, че сме дали много на останалите народи.

Завесата се вдига все повече и повече, а мъглите покриващи миналото ни се изпаряват от изгарящата сила на истината. Тя повтаря с тих, но постоянен глас – Българите са наследници на траките – създатели на първата писменост, от която са се развили азбуките на много други народи. Трябва да вървим изправени заради корените си, да вярваме в себе си и чрез единството да спасим България! Трябва да бъдем Център на Светлината!

„И тъй бъдете будни и вие: защото не знаете кога ще дойде господарят на къщата, вечерта, или посред нощ, или кога пее петелът, или заранта; да не би като дойде внезапно да ви намери че спите. И това що казвам на вас, на всичките го казвам: Будни бъдете.“ – Марко 13:35-37

Цвета Кирилова, "Сдружение Азбукари"

http://tsvetakirilova.blogspot.bg/2017/03/blog-post_47.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!