Следвайте "Буднаера" в Телеграм

София е най-лошият град за живеене в ЕС

София е най-лошият град за живеене в Европейския съюз. Това показват данните от ежегодно проучване за качеството на живот в света.

В изследването са включени 231 града от цял свят. Сред тях на София е отредено 116-то място - последно от всички страни от Европейския съюз.
Макар и на предпоследно място в Европейския съюз, румънската столица Букурещ е доста по-напред в общата класация от нас - заема 107-а позиция.

Челното място в класацията се полага на Виена – най-добрият град за живеене в света, а най-лошо, според проучването, се живее в Багдад. Класацията е направена по няколко критерия - политическа стабилност, бизнес и социална среда, здравеопазване, образование, престъпност, транспорт и инфраструктура.

По последния показател първи са Сингапур и Франкфурт, а на последно Багдад и столицата на Хаити – Порт-о-Пренс.

Къде сме ние, но не според проучвания, а според тези, които всеки ден ползват софийските улици?

Кирил твърди, че както всяка година, със стопяването на снега, кварталът му се е превърнал в лунен пейзаж. Освен че се създават опасни ситуации за шофьорите, дупките често им костват и пари.

„Изкривявал съм джанта. Само тя е стотина лева. И гумата към 80, стават 200 лева само за едната гума”, изчислява Кирил.

В сервизите отчитат голямо завишение на клиентите с щети по колите именно от дупки. Проблемине най.често са спукани гуми и изкривени джанти, предаде Нова Телевизия.

А от общината обещават да запълнят дупките скоро. Това става по сигнали на жители и по предложения на районните кметове, като за това са отделени 36 млн.лв.

http://www.novini.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!