Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Айде, кажете ми сега на мен, за кого точно да гласувам?

Автор: Irini Zikidis, Фейсбук

Божеее, толкова много профилни снимки във Фейсбук с номера на партията, която подкрепят приятелите ми. Толкова много сигурни в избора си, щастливи хора, които след няколко дни ще пуснат гласа си с чиста съвест, вярвайки, че са допринесли за добруването на страната.

Айде, кажете ми сега на мен, за кого точно да гласувам?

ГЕРБ и Бойко Борисов – както и друг път съм казвала, никой друг не ме връща така бързо в годините на анцузите, дебелите ланци, двупръстите чела, потните сепарета и безсмъртната турбочалга, обвити в носталгията по миризмата на бензин, цигари без бандерол и патриотизъм. Все ми се иска да го тупна по рамото, да му кажа „ееееееееееееееей, къде си ве, чуек“, да седна, да изпия три ракии с него, па да изпеем просълзени „Кукавица“, да се сбием с отворкото от съседната маса и да си тръгнем, без да платим сметката.

БСП – хехе. Нека го кажа така: по-скоро бих си отрязала ръката, отколкото да гласувам за онези, които докараха страната до няколко национални катастрофи, вкараха я в будна кома, заразиха я с метастази и я обрекоха. Онези, които всяка година протягат крадливи ръчички към властта, яхнали сантиментите и невежеството на слабите, бедните и старите, на излъганите и беззащитните.

Марешки - туй чудо на морските вълни. Туй дете на чайките и гларусите. Тоз дуфалак с дъх на дизел и пот. Ми.... не, мерси.

ДПС – какво движение за права и свободи сте вие бе? Джамии имате ли си? Имате си. На Аллах свободно молите ли се? Молите се. На турски и цигански говорите ли си? Говорите си. Да гласувате можете ли? Можете. Тогава за какви права и свободи точно се борите? Я марш в Анадола.

ДОСТ – вие когато и да се споминете, все ще ви е късно. Много късно.

Патриотите – и на вас съм ви сърбала попарата. Ох, колко години съм я сърбала. Де що има турбо селяк, па дори и кисел софиянец с висше образование, все е патриот. Все е дошъл да ми обясни, че понеже имам гръцко име и гръцка кръв, съм по-низша от него - ариеца, дето дядо му 43-та година е клал гърци в Беломорска Тракия, докато е викал „Хайл Хитлер“.

ДаБългария, НР, РБ2 – сега ще съм много жестока, защото се чувствам лично излъгана и то по няколко много сериозни причини:

- тези партии и техният електорат се самопозиционираха като отделна каста образовани (често на Запад), умни, успешни и прогресивни хора, с модерни десни възгледи (всъщност леви либерали по световните стандарти), като ясно се разграничиха от „нискочелите патриоти“. Дотук добре.

- с течение на времето тези партии, които спечелиха силни симпатии покрай протестите за една смислена кауза, постепенно си присвоиха монопола над "истината" и "морала", което не им попречи да влязат в коалиция с техен политически опонент, забравяйки за същия този морал.

- с течение на времето конкретни членове на тези партии се превърнаха в професионални грантоусвоители, прокарвайки чужди, понякога крайно спорни тези, като по този начин силно дискредитираха имиджа на партията си. Поне в моите очи.

- ръководството и електоратът на тези партии станаха проводници на престъпната политика на Меркел. То не бяха плюшени мечета, то не бяха лигави, малоумни статуси за „бежанците“, когато стотици хиляди млади, здрави мъже (но не сирийци) нахлуваха в Европа. Дали атентатите и терористичните атаки ги накараха да се замислят? Не. Тогава бяха заети да измислят як статус и яка профилна снимка.

- ръководството и електоратът на тези партии, въпреки претенциите си, се оказаха абсолютно некомпетентни по парещата геополитическа проблематика. Компетенциите им за конфликта в Сирия се оказаха на нивото на медията им Терминал 3 – военните действия в Алепо бяха документирани и доказани със снимки от... клип на песен, а носителите на експертиза рядко нацелваха името на сирийските региони, в които се водеха бойните действия, нищо, че самоотвержено плюеха по Асад. За малоумната идея Турция да ни пази небето и да се включваме във флотилия с Ердоган срещу Путин даже не ми се говори. Смазващо безхаберие и глупост.

Това си мисля аз. Вече се уморих от по-малкото зло и нямам сили за компромиси. Така че дори няма да си направя труда да гласувам.

http://www.lentata.com/page_9353.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!