Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандално! Турски кмет към изселниците: Да направим нашия език официален в България!

В България нашият близък познат Лютви Местан е лидер на партия ДОСТ. Той и хората му са в блестящи връзки с Турция, те работят изключително сериозно за правата на турците и мюсюлманите, е заявил Йомер Фарук Челик

Кметът на община във вилает Маниса Йомер Фарук Челик призова изселниците масово да гласуват на 26 март, за да станат турците в България по-мощни, турският език да стане официален и братската общност да заживее спокойно, предаде БГНЕС.
 
Фарук Челик е кмет на община Шехзаделер в югозападната провинция Маниса, днес той прие делегацията на регионалното дружество на балканските изселници с лидер Мустафа Кадер. Кадер поиска подкрепа от кмета за деня на вота и получи гаранции, че за двойните граждани ще бъде осигурен безплатен транспорт до урните на територията на вилаета, където живеят над 5 000 души с право на глас.
 
Той призова за висока избирателна активност, като подчерта изключителната важност на тези парламентарни избори както за турците в България, така и за изселниците в Турция. Целта ни е да достигнем 20% подкрепа, защото само така в България ще можем да ползваме спокойно турския език и да изповядваме религията си, подчерта изселническият лидер. На свой ред кметът заяви, че изборите на 26 март трябва да направят турците в България по-силни и поради това е наложително те да бъдат подкрепени.  

„В България нашият близък познат Лютви Местан е лидер на партия ДОСТ. Той и хората му са в блестящи връзки с Република Турция, те работят изключително сериозно за правата на турците и мюсюлманите в България. Затова смятам, че гражданите на Турция и България /двойните граждани/ трябва да направят всичко по силите си. От наша страна осигуряваме безплатни автобуси за избирателите до секциите в професионалната гимназия „Полинас“. Тези избори в България са от огромно значение, имаме информация, че в цяла Турция се полагат усилия за тях“, заяви кметът Фарук Челик.

Той призова всички изселници в Турция, както и всички турци в България, братя по националност и религия, да упражнят правото си на глас. А като резултат от изборите – турците да станат много по-силни и турският език да бъде обявен за официален.

http://epicenter.bg/article/Skandalno--Turski-kmet-kam-izselnitsite--Da-napravim-turskiya-ezik-ofitsialen-v-v-Balgariya-/122894/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!