Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ скандално: Бъдещето ви е на „мултиетническо общество”

„Бъдещето на България е като мултиетническо, мултирелигиозно общество”, сензационно и предизвикателно каза американският посланик у нас Ерик Рубин, който откри семинар, посветен на защитата на свободата на вероизповедание и борбата с дискриминацията и насилието по признаци религия и убеждения.

По Конституция в България няма етнически малцинства. Говоренето за мултиетническо общество може би означава, че или плановете са за разгаряне на пламналия (засега само на думи) конфликт в Македония и у нас, или наистина ни е отредено бъдеще на буферна зона между ордите, настъпващи от Близкия Изток и „сърцевината” на ЕС, от която отпадаме по проекта „Европа на 2 скорости” на Юнкер.

Пред журналисти, които пропуснаха да го питат за тези твърде съществени неща,  Рубин обясни, че България има богата традиция на толерантност. Което допълнително затвърди създаденото впечатление какво ни готвят. Посланикът припомни историческата заслуга на страната ни за спасяването на българските евреи и обясни, че това е нещо, с което българите трябва да се гордеят.

Според посланика на САЩ е важно обществата да намерят „начин да балансират между нуждата от сигурност и това да не се нарушават основните свободи”.
Посланикът заяви, че има и предизвикателства, и трудности, пред които сме изправени, но можем да направим всичко по силите си, за да не бъдат нашите общества жертва на ектремистка реторика и проповедници на омраза.

http://19min.bg/news/8/86606.html#86606 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!