Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Йончева хвърли ръкавица: Борисов лъже и ако го докажа, го призовавам да напусне политиката

Бойко Борисов за Йончева: Бяхме принудени да платим 2 млн.лв., договорени от нейния мъж

Нищо са ми плащали за филмите, които съм правила за БНТ. Когато истината излезе наяве и се докаже, че това е лъжа и че съм взимала пари, ще напусна политическата сцена и парламента.

Направо се разтреперах, за първи път го гледам. Това е абсолютна тотална лъжа. Не знам въобще откъде може да се измисли такова нещо. Борисов петни не само моето име, но и престижа на журналистическата професия.

Това заяви пред Би Ти Ви журналистката и кандидат за депутат от БСП Елена Йончева, докато гледа в ефир изявлението на Бойко Борисов, в което той твърди, че неговото правителство е трябвало да плати милиони за документални филми на Йончева. В петък думите му потвърди и бившият финансов министър Симеон Дянков. още тогава Йончева бе категорична, че ще съди лидера на ГЕРБ.

Всички документални филми, които съм правила, не са с бюджет на телевизията, така винаги съм имала свобода и независимост. Аз работя с външни предавания, събирам спонсорски заставки, никога не съм ползвала бюджет на телевизията, затова ще дам Бойко Борисов на съд, повтори Йончева и добави: "Симеон Дянков ще трябва да доказва също думите си в съда. Понеже съм абсолютно убедена, че това е голяма лъжа, аз съм готова да се откажа от всякаква политическа битка и ако съм депутат, ще изляза от парламента, ако това не е лъжа. Но ако се окаже, че Борисов лъже, нека той поеме отговорност и да напусне политиката."

Не може да хвърли такава кофа лъжи върху мен две седмици преди изборите и то човек, който два пъти е бил министър-председател. Това е недостойно, заяви журналистката. Тя каза още, че няма никакво съмнение, че той ще бъде осъден. Тя вече има нает адвокат.

Йончева опроверга, че някога е работила за разузнавателни служби.

От думите на Борисов излиза, че съм Мата Хари или Лорънс Арабски за българските служби. Не съм работила за службите и нямам никаква представа откъде си го измисли, коментира тя.

По телефона в студиото се включи Георги Харизанов от Института за дясна политика. Той обясни, че парите не са платени на БНТ, а през разузнавателна централа.

2 млн. лв. на българското разузнаване за френски болести - на френското разузнаване За какво става дума и каква е връзката с Елена Йончева, ще стане ясно, след като се заведе делото. Прокуратурата ще прецени тогава каква част от секретната информация да се разсекрети. За да се разбере от какви френски болести са боледували българските данъкоплатци на стойност 2 милиона лв., загадъчно обяви Харизанов и отказа подробности.

Елена Йончева коментира, че "кашата" вече е пълна и тя самата е много любопитна какво има предвид Харизанов.

http://epicenter.bg

Бойко Борисов за Йончева: Бяхме принудени да платим 2 млн.лв., договорени от нейния мъж

За скандала с Елена Йончева
 
"Има явен конфликт на интереси. Дадени са едни пари на едни хора за международни проучвания. Това е строго конфиденциална информация, както виждате не мога да ви спомена. Какво означава това ГЕРБ краде? Обиди ме. Попитайте Станишев, той ще обясни дали лъжа или не!" Това обясни Бойко Борисов по повод спора му с журналистката Елена Йончева, която е кандидат за депутат от БСП.
 
"Като иска да ме съди ще призова специализираната прокуратура да извади къде какво сме плащали. Близо два милиона сме дали и то бяхме принудени да ги платим, защото бяха договорени от нейния мъж тогава. Защо ме вкарва в това? Аз се възмутих от поведението й към Делян Добрев, защото знам много добре какви са ги дробили", допълни той.

Общи приказки

"Сигурен съм също така, че ще направим и газовия хъб. Тези неща може да ги направи само ГЕРБ. Защото сега колегите от БСП твърдя, че ние сме спрели "Южен поток", а това е поредната лъжа. Нали си спомняте, че аз му виках тогава на Драго Стойнов е пощальон, защото той занесе писмото за спиране на "Южен поток" в Брюксел", отсече Борисов.
 
"Няма да направим зали, докато не построим физкултурни салони във всяко едно училище. За да може децата да са здрави и да спортуват. Когато направим салоните, тогава пак ще се върнем на залите. Защото сега има построена зала във всички големи градове", коментира бившият премиер.
 
"БСП действа с яка пропаганда, особено с твърденията, че българите ще забогатеят, ще им дадат безлихвени кредити, няма да се плащат данъци и прочие", отсече лидерът на ГЕРБ.
 
"Радев не блокира СЕТА и това е най-важното! Каквото и да кажат БСП, той подкрепи споразумението и това факт. Стига лъжи", заяви Бойко Борисов. Припомняме, че ЕК съобщи, че президентът е гласувал "за" СЕТА. Той уточни, че има забележки по споразумението, но за бившия премиер е най-важно това, че не е блокирано. Румен Радев обяви, че ще се погрижи споразумението за свободна търговия да бъде проверено дали не противоречи на конституцията на страната и тогава ще се говори отново за него.

http://epicenter.bg/article/Borisov-zad-prezidenta-za-SETA--Stiga-lazhi--Kakvoto-i-da-kazhat-BSP--toy-glasuva--quot-za-quot---na-zhivo-/122478/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!