Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дисни измисли гей в "Красавицата и Звярът"... Братя Грим се въртят в гроба...

В рекордно скандално решение, в последната версия на "Красавицата и Звярът", Дисни реши да въведе хомосексуален герой. Това става, въпреки че в оригирана на "Братя Грим" не само няма такова нещо, но и целият сюжет е около нормалната еднополова любов между девойка и омагьосан принц.

Гейове няма не само при Братя Грим, но също и в която и да било версия на тази народна приказка, срещаща се във фолклора на десетки народи.

Въпреки това, под натиска на войнстващи хомосексуални групи, Дисни реши да въведе тази по същество хомосексуална пропаганда във филм за подрастващи.

В САЩ има подписка срещу подобна идея, и Дисни дълго се колебаеше какво да прави. Накрая обаче явно лобистко-олигархичните кръгове, които все още доминират в Америка, са надделели. Добре е да се уточни, че не всички хомосексуалисти са съгласни със случващото се. Има такива, които намират агресивното налагане на нови ценности за вредно и за самите тях, и считащи, че спрямо гейовете не следва да има репресии, но не и да се налагат възгледите им като универсални. Тези по-умерени гей-групи се страхуват, че накрая ситуацията ще се обърне и срещу тях, и заради "фундаменталистите", ще пострадат всички.

В отговор на казуса, Русия реши да постави ограничение 16+ за филма. Той влезе в противоречие със закона за забрана на хомосексуалната пропаганда пред малолетни. Някои крайно консервативни руски депутати директно призоваха за забрана. Но регулаторът явно е решил, че така може да предизвика повече интерес, и затова взе умерено, и вероятно най-разумно решение. Филмът не е забранен, но ще влезе в група близка до тази на порнографското съдържание.

Истинското ограничение обаче могат да въведат единствено родителите. Те могат не само да забранят филма у дома, но и да обяснят на децата си какво значи "пропаганда" и как да внимават за това, което им спуска олигархията от Холивуд...

ГН

http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/830-disni-izmisli-gei-v-krasavitzata-i-zvyarat-bratya-grim-se-vartyat-v-groba 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!