Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австрия поиска орязване на евросубсидиите за държави, отказали бежански квоти

Канцлерът на Австрия Кристиян Керн поиска голямо орязване на евросубсидиите за държави, които отказват да приемат бежанци, съобщава ДПА. "Ако страни от ЕС се опитат да избегнат участие в разрешаването на мигрантския казус или отхвърлят бремето за сметка на съседите, те не трябва да получават милиарди от Брюксел", заяви Керн пред германския в. "Ди Велт", пише Inews.

Към момента четири държави - Полша, Чехия, Словакия и Унгария, отказват да приемат бежанци от други европейски страни по одобрените европейски квоти.

Коментарът на Керн е публикуван ден преди срещата на върха на лидерите на ЕС в Брюксел, на която ще бъде обсъден въпросът за мигрантите в блока.

"Макар че някои държави от ЕС очакват солидарност по въпроси като развитието, сигурността и санкциите срещу Русия, те не са заинтересовани да покажат солидарност по други казуси", заяви австрийският канцлер.

"Подбиращата солидарност също трябва да води до селективно плащане от фондовете на ЕС. Ние ще обсъдим това в Брюксел", поясни канцлерът.

Той бе категоричен, че Австрия не планира да увеличава плащанията за Брюксел, въпреки че големият нетен платец в лицето на Великобритания възнамерява да напусне ЕС.

https://petel.bg/Avstriya-poiska-oryazvane-na-evrosubsidiite-za-darzhavi--otkazali-bezhanski-kvoti__197483 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!