Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев алармира от Брюксел: ЕС вече няма да бъде същият! Има тенденция да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък!

„От тази седмица Европа няма да бъде същата. Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък“. Toва заяви в Брюксел президентът Румен Радев. Държавният глава пристигна в белгийската столица за срещата на лидерите в Европейския съюз.

„В Брюксел съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС – единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости – за формирането на център и периферия“, заяви президентът. „

Дебатът за бъдещето на Европа по нови механизми, както се предлагат, едва започва. Предстои да разгледаме Римската декларация, едва сега започва дебатът по Бялата книга на Европейската комисия. Всичко ще приключи през декември, когато ще има някакво решение, което всички очакваме.

Дотогава трябва да извършим много задълбочен анализ, да отговорим на призива на Юнкер във всяка държава да има анализ от институциите, но и да стигне до всички граждани. Това е важен дебат“, каза още Радев.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/politika/rumen-radev-alarmira-ot-bryuksel-ot-tazi-sedmitsa-evropa-nyama-da-bde-sshchata_news494490.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!