Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турското правителство е създало движението ДОСТ и ще продължава да го финансира, за да...

Изчаках търпеливо реакциите на всички държавни институции управлявани днес от президента, във връзка с дипломатическия скандал с Република Турция!
Другарю президент Радев,
От цялото изказване на турския министър има само две съществени неща. Първото е, неговата лична декларация, че не друг, а турското правителство е създало движението ДОСТ, за да се превърне в партия. Това ако не е известна информация на българското Външно разузнаване, службата трябва да бъде закрита моментално и заменена с ефективна такава. Второто е, министерското твърдение, че тази "партия" ще продължи да бъде финансирана и "подпомагана" от турското правителство, с цел натиск върху българските държавни власти! Има минимален процент, да е активно мероприятие на МИТ, което би било още по-сериозно нещо срещу държавата ни.

И така, другарю президент! От тези две точки, от вас самият, не беше отразена нито една. Формалните, типови реакции на институциите, включително вашата ги знаем наизуст, както и позата в която е поставена държавата България. Външната политика е неделима част от националното самочувствие, а доколкото си спомням заявките ви бяха други. Напълно различни от манифестираното президентско поведение...

Николай Марков, Фейсбук 

https://www.facebook.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!