Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ВМРО: Спрете скандалния клип на ДОСТ! Изгонете Гьокче от България!

Появяването на турския посланик в София Сюлейман Гьокче в клип на партия ДОСТ е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическата работа. Това е дръзка провокация, която цели да покаже ясно зад коя партия застава Турция, гласи позиция на ВМРО, изпратена до медиите.
 
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов поиска спиране на скандалния клип на ДОСТ и отзоваване на турския посланик от страната ни. Според него, явно някой си мисли, че така въпросът ще стане междудържавен и това ще проправи пътя на поредната противоконституционна формация.
 
Красимир Каракачанов настоява БНТ да спре да излъчва скандалния клип, на който се появява и надпис на турски език - от т.нар. Тюркян чешма. Агитацията на турски в интернет пък въобще не е спирала, каза патриотът и приведе примери от интернет-пространството.

Патриотите от ВМРО настояват също СЕМ и ЦИК да се намесят незабавно, а не да си правят оглушки, както обикновено, при подобни предизборни нарушения от страна на антибългарски етнически партии.

Каракачанов призовава за хладнокръвна обществена реакция - защото всяка истерия сега е всъщност част от сценария на Ердоганова Турция. Като недопустима намеса на Турция във вътрешните работи на България лидерът на ВМРО определя и изказването на турския социален министър, който призова българските изселници да гласуват масово на изборите на 26 март, допълвайки, че турската държава подкрепя партията на Лютви Местан.

В същото време 1000 автобуса с изборни "туристи" са вече готови. В неделя в Кърджали полицията разкри склад с хранителни продукти, с които се извършва на практика купуване на гласове. Затова Красимир Каракачанов призовава за ефективна блокада на границата като "Обединени патриоти" започват действия в тази посока. Блокадата е нужна, за да се пресече пътят на Ердоган към българския парламент, категоричен е Каракачанов.

http://epicenter.bg/article/VMRO--DOST-narushi-Vienskata-konventsiya-s-predizboren-klip/121980/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!